Naslovna » Naslovna » Počelo je: ZET ukinuo ime Trg maršala Tita
zet[1]

Počelo je: ZET ukinuo ime Trg maršala Tita

Share Button

U Zagrebačkom elektičnom tramvaju (ZET) nema više Trga maršala Tita. Premještanjem tramvajske stanice ispred Muzeja za umjetnost i obrt pedesetak metara južnije, na Rooseveltov trg,  ZET je promijenio i njen naziv, a prije nekoliko dana promjene su stigle i u tramvaje. Sa zvučnika u vozilu više ne može čuti ‘Trg maršala Tita’, već ‘Rooseveltov trg’.

Glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić tu promjenu ovako objašnjava:Margelov institut protiv promjene imena Trga maršala Tita

‘ZET usuglašava naziv stajališta s Vijećima gradskih četvrti i resornim gradskim uredom. Čim smo zaprimili službenu inicijativu za promjenom naziva stajališta, a kada je ona i tehnički pomaknuta na Rooseveltov trg, stekli su se uvjeti za korekciju’,Iako su zapadna i istočna stanica oduvijek bile na različitim lokacijama – zapadna je bila na Trgu maršala Tita, a istočna na Rooseveltovu – godinama se za obje koristio naziv ‘Trg maršala Tita’. Stanica je zbog ljetošnjih radova pomaknuta pedeset metara niže, a izbacivanjem njegova naziva iz tramvaja najzadovoljniji će biti zagovornici ide o ukidanja imena komunističkog diktatora i jednog od većih zločinaca svijeta uopće.(Maxportal)


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

HUDA-JAMA, 660x330, delo

Poziv na premijeru filma “Huda jama, strogo čuvana tajna” i posljednji ispraćaj žrtava

HUDA JAMA je naselje u sastavu općine Laško u Sloveniji. Blizu naselja nalazi se rudnik Huda …

-->