Naslovna » Hrvatska » SUDE IM: Pogledajte hrvatski prijevod filma “Ubojstva u Titovo ime”
MordTitoName[1]

SUDE IM: Pogledajte hrvatski prijevod filma “Ubojstva u Titovo ime”

Share Button

Josipović i Milanović autore filma mjesecima su zavlačili, da bi na kraju odbili  govoriti za  dokumentarac ‘Ubojstva u Titovo ime’ jer Vlada i Predsjednik štite  bivše agente Udbe

Njemački novinari Frank Hofmann i Phillip Gruell autori su dokumentarnog filma ‘Mord in Titos Namen  (Ubojstva u Titovo ime) kažu da su htjeli za film intervjuirati i hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića, kao i nekoga iz Vlade RH, ali su prvo mjesecima zavlačeni da bi na kraju bili odbijeni.

U dokumentarcu se kaže da postoji ‘sumnja da predsjednik RH i Vlada štite bivše agente jer imaju informacije koje bi mogle kompromitirati političku elitu’ Hrvatske te se spominje i skandal oko tzv.lex Perković.

Od sedamdesetih godina, otkad radim, nisam nikad upotrijebio kompromitirajuće podatke, a hoću li morati, ne znam, – kaže u filmu Perković.

Autorima Philippu Grüllu i Franku Hofmannu uspjelo je ući u trag Ivanu Lasiću čovjeku kojega njemačka istraga vodi na popisu najtraženijih zločinaca koji su počinili ubojstva u Saveznoj Republici. Lasić dana živi u Širokom Brijegu u Bosni i Hercegovini.

Na kraju filma Robert Zagajski na minhenskom aerodromu zadovoljno promatra kako negdašnjeg jugoslavenskog šefa tajne službe Zdravka Mustaća izručuju Njemačkoj:

– Ovo je sjajno. On je sve potpisivao. Nevjerojatno,- s uzdahom olakšanja govori Zagajski.

Pogledajte hrvatski prijevod filma “Ubojstva u Titovo ime”

film tito


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

HUDA-JAMA, 660x330, delo

Poziv na premijeru filma “Huda jama, strogo čuvana tajna” i posljednji ispraćaj žrtava

HUDA JAMA je naselje u sastavu općine Laško u Sloveniji. Blizu naselja nalazi se rudnik Huda …

-->