Naslovna » Naslovna » Šeks kod Stankovića: Predsjednica me nazvala, bila je ogorčena i bijesna. Morao sam dati ostavku!
Vladimir šeks, nu 2

Šeks kod Stankovića: Predsjednica me nazvala, bila je ogorčena i bijesna. Morao sam dati ostavku!

Share Button

ŠEKS je kod Stankovića nahvalio Plenkovića, napao Karamarka, otkrio  zašto je Predsjednica izgubila povjerenja u njega i kako je nastala izjava “identificirati, locirati, uhititi, transferirati”

 Vladimir Šeks gostovao je u emisiji ‘Nedjeljom u 2’ i objasnio da se želi ponovno aktivirati je se produbljuju sukobi i podjele i na pomolu je verbalni građanski rat. Kazao je da je zabrinut za stabilnost i sigurnost Hrvatske. ”Želim dati prilog da se to stanje počne mijenjati!”

Objasnio je i da je ostavku na mjesto savjetnika predsjednice Kolinde Grabar Kitarović podnio  da bi Predsjednicu spasio od medijskog linča kojem je bila izložena zbog afere s Komisijom za pomilovanje.

“Neke članove Komisije za pomilovanje sam upozorio na razloge za pomilovanjem Vanje Goldbergera jer je imao sve reference za pomilovanje. Komisija je pažljivo izvagala sve njegove razloge i donijeli su jednoglasnu odluku koju je predsjednik Komisije objasnio Predsjednici”.

Kasnije je došlo do medijskog linča Predsjednice zbog pomilovanja Leona Sulića i Danka Seitera i Goldbergera.

“Predsjednica me nazvala iz Dubrovnika, bila je ogorčena, ljuta i bijesna, no u Zagrebu se smirila, ali s visokom dozom napetosti. Zamjerila mi je što je nisam upozorio da sam razgovarao s nekim članovima komisije. Rekao sam joj da je nisam upozorio jer sam mislio da nisam trebao. Kad sam vidio da nije prihvatila moje obrazloženje, predao sam ostavku jer je između nas dvoje došlo do nepovjerenja”, ispričao je Šeks.

Šeks nije želio govoriti o smjeni ravnatelja SOA-e Drage Lozančića kazavši kako o tome nema dovoljno informacija. Smatra da su predsjednica i premijer Tihomir Orešković trebali zajedno donijeti odluku, ali u tome što nisu ne vidi neki poseban problem. Pripisao je to nesnalažljivosti ili neiskustvu u politici.Vjeruje da će uspjeti koalicija Mosta i HDZ-a prvenstveno jer ni jednima ni drugima ne bi odgovarali prijevremni izbori. Jer održanje na vlasti jači je eliksir od bilo čega, rekao je Šeks.

Naglasio je da mu politička karijera nije gotova, ali se više neće kandidirati za Sabor ili za suca Ustavnog suda, pisat će memoare i sjećanja i djelovat će i na publicističkom planu, na konferencijama, okruglim stolovima i raspravama.

‘To je nastavak politike drugim sredstvima’, kazao je Šeks.

Šeks ne želi vjerovati da Karamarko stoji iza njegova odlaska s Pantovčaka. Vjeruje da mu je Karamarko zamjerio što je savjetovao Predsjednici da mu ne dodijeli mandat za sastav vlade kao relativnom pobjedniku.

”Moji odnosi s Karamarkom su ledeni, nikakvi”, potvrdio je Šeks, a smatra da je tako jer Karamarko vjeruje da on predvodi stožer za njegovu smjenu unutar HDZ-a.

Naglasio je da se neće kandidirati za predsjednika HDZ-a, ali nije isključio mogućnost da se kandidira za neku od funkcija u vrhu stranke ako bude imao potporu. Odgovorajući na pitanje smatra li da bi Andrej Plenković bio dobar predsjednik HDZ-a odgovorio je da smatra da bi bio, ali da je na njemu da odluči hoće li se kandidirati za predsjednika stranke.

“Ako me kandidiraju, prihvatit ću neku ulogu. Za predsjednika se sigurno neću kandidirati. O Plenkoviću imam dobro mišljenje, on je političar europskog ranga s velikim ugledom. Mislim da bi bio dobar predsjednik HDZ-a, ali prepuštam njemu da vam kaže kakvi su mu planovi.”

Složio se pak s Karamrkovim stavom da inicira smjenu ravnatelja HRT-a i potvrdio da je imao ponusu  šefa stranke da se kandidira za suca Ustavnog suca.

“Legitimno je pravo Tomislava Karamarka izražavati nezadovoljstvo ravnateljom HRT-a Goranom Radmanom, ali on kao potpredsjednik Vlade uz to mora pokrenuti demokratke mehanizme kako bi došlo do eventualnih promjena. HRT treba učiniti medijskim servisom neovisnim o vladajućoj politici.

Zbog grijeha mladosti ne može ispaštati do kraja života, rekao je Šeks komentirajući ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

“Ogromni su pritisci premijera da razriješi ministra kulture. Oni su koordinirani iz zemlje i iz inozemstva i premijer bi sve trebao uvjeriti da se kod Hasanbegovića radilo o grijesima iz mladosti”, izjavio je Šeks.

Progovorilo se u emisiji o slučaju obitelji Zec.

” Već 25 godina se borim protiv laži koja se servira, a ja je demantiram. Jučer je opet u Novostima objavljena ta laž, a sastoji se od dva dijela. Jedna je da sam kao državni tužitelj napravio grešku zbog koje su oslobođeni ubojice obitelji Zec, a drugo je da nisam podnio žalbu na to. Stotinu puta sam to ponovio. Proceduralna greška je nastala kod dežurnog istražnog suca. Ta presuda je došla 5. 11.1992., a ja sam prestao biti tužitelj 10.8. te godine. Strahovito mi je žao te djece, obitelji i zločina. Žao mi je što odgovorni nisu došli pod lice pravde, ali ne prihvaćam nikakvu odgovornost, ni moralnu ni bilo kakvu drugu”, pojasnio je Šeks.

Ponovio je Šeks na kraju i kako je nastala izjava “identificirati, locirati, uhititi, transferirati”.

“Mene su na jednoj konferenciji pitali hoće li biti smetnja ulasku Hrvatske u EU to što je Gotovina u bijegu. To što sam rekao je bio dio sa sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost i ja sam tim riječima samo ponovio zaključke tog sastanka. Dakle, samo sam ponovio zaključke sastanka.”

MP/Foto:hrt

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

goran-maric-andre-jplenkovic

PREOKRET: Goran Marić ostaje u Vladi! Dobit će Ministarstvo državne imovine

GORAN MARIĆ ostaje u Vladi, potvrđeno je službeno iz Banskih dvora. U Vladi tvrde da nije …

-->