Naslovna » Hrvatska » Škorić: Ako u Vukovaru hapse zbog ćiriličnih ploča, ‘umjetnike’ iz Rijeke treba poslati u ludnicu
skorić ivanisevic

Škorić: Ako u Vukovaru hapse zbog ćiriličnih ploča, ‘umjetnike’ iz Rijeke treba poslati u ludnicu

Share Button

Uvjeren sam da se sramota s izrugivanjem nacionalnim svetostima, koju smo vidjeli u Rijeci, u Splitu nikada neće dogoditi. Takve treba zatvoriti ili poslati u ludnicu.

ZA VRIJEME rasprave o izboru novog intendanta HNK u Splitu Petar Škorić, predsjednik kluba koalicije prevođene HDZ-om u Gradskom vijeću Splita, oštro je osudio skandalozan postupak novog intendanta HNK u Rijeci Olivera Frljića, koji je povodom Dana hrvatske neovisnosti preimenovao kazalište u ‘Hrvatsko LGBT kazaliste Ivana pl. Zajca’, a na mjesto hrvatskog stijega razvio zastavu duginih boja.

“Neprihvatljivo je da se ravnatelj jedne nacionalne institucije ruga s državnim blagdanom i državnim simbolima, a ovakav  sramotan čin trebao bi naići na osudu svakog poštenog građanina – ali samo kod nas se može dogoditi da netko zloupotrebljava jedan od najvažnijih državnih blagdana i ponižava hrvatska obilježja i hrvatske građane, kršeći pri tome i zakonske propise o obilježavanju blagdana, a da nitko u našoj zemlji ne reagira”, istaknuo je Škorić.SKANDALOZNO:  Oliver Frljić riječki HNK preimenovao u LGBT kazalište

“S druge strane u Vukovaru se hapsi, premlaćuje i osuđuje zbog skidanja ćiriličnih ploča! Zapitajmo se gdje mi to živimo, kakva smo mi država i što radi ministar Ranko Ostojić, koji redovito koristi parole „neka institucije odrade svoj posao“, pa neka to i u ovom slučaju potvrde zbog vrijeđanja hrvatskih simbola i institucija”, kaže Škorić.

Škorić je postavio pitanje kako bi reagirali npr. u Francuskoj da se sa njihovog nacionalnog kazališta na pad bastilje ukloni nacionalna zastava ili da se to učini bilo gdje drugdje u svijetu. Takvih primjera nema!  Na žalost, kod nas ništa ne može iznenaditi, jer prije par godina u Rijeci tzv. ‘umjetnik’ iskida hrvatsku zastavu nazivajući to umjetnošću i nikom ništa – umjesto da ga se zatvori ili pošalje u ludnicu!

Na temelju ovog nemilog događaja Škorić je istaknuo žalosnim činjenicu kako je nekima teško živjeti u državi koju ne voliš, pa makar bio i na rukovodećem položaju. Međutim, nedopustivo je omalovažavati i doslovno se izrugivati sa službenom zastavom RH i službenim institucijama poput HNK! – i to ni manje ni više  nego od njenog prvaka!

I na ovom primjeru se ogleda funkcioniramo li pravna država ili ne, jesmo li mi zapravo banana država ili nam je zapravo vlast u banani, jer u svakoj iole normalnoj državi takva osoba bi odmah trebala biti smijenjena s mjesta intendanta jedno ovako važne nacionalne institucije, te bi snosila i druge zakonske sankcije.

 Škorić je izrazio nadu da se takvo što sramotno u Splitu nikada neće dogoditi.

(D. Lukić, Maxportal)


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nesreca-pozega

UŽAS NA CESTI KRAJ POŽEGE, DVOJE POGINULIH “Išli su ravno prema meni. Činilo se kao su ubrzali”

Teška prometna nesreća dogodila se oko 17 u Gučanima kraj Požege. Prema informacijama s mjesta …

-->