Naslovna » Naslovna » STOP cenzuri, peticija protiv uređivačke politike HRT-a, traži se smjena Stipe Alfiera
1_292590[1]

STOP cenzuri, peticija protiv uređivačke politike HRT-a, traži se smjena Stipe Alfiera

Share Button

ZAJEDNICA aktivnih građana CitizenGO  organizirala je potpisivanje online petice “STOP cenzuri” u kojoj traže smjenu Stipe Alfiera s uredničke pozicije  zbog, kako kažu, cenzure misnog slavlja iz Vukovara na Dan sjećanja 18. 11. 2014. i prešućivanja informacija o događaju kojem je nazočilo 80 tisuća vjernika:

“Na dan Sjećanja na Vukovar 18. studenoga 2014. u središnjem Dnevniku HRT-a kojeg je uređivao Stipe Alfier nije prikazana vijest o poruci koju je biskup Mate Uzinić uputio cijelom hrvatskom društvu:

“Budemo li i dalje nesložni, budemo li imali potpuno oprečne stavove o našoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, i Vukovar, a i mi s njim ćemo umrijeti! Zato trebamo krenuti u obnovu našeg društva počinjući od Vukovara, grada simbola pobjede u porazu, grada čije ime i značenje ne želimo i ne možemo zaboraviti.”

Ne samo kako je urednik Stipe Alfier izostavio tu vijest iz Dnevnika, već gledatelji uopće nisu mogli saznati da je biskup Uzinić bio u Vukovaru i održao govor! Ovo nije prvi put da je g. Stipe Alfier kao urednik središnjeg Dnevnika pristrano informirao građane o pitanjima od društvene važnosti.biskup mato uzinić

Želimo li da HRT, kao naša nacionalna televizija, bude sredstvo gušenja promjena u Hrvatskoj? Ne! Želimo vijesti koje će objektivno informirati i doprinijeti boljitku našeg naroda, građana i društva.

Tražimo da HRT smjeni Stipu Alfiera, objavi ispriku gledateljima i emitira u svom središnjem Dnevniku cjelovitu vijest o propovijedi biskupa Uzinića!

Želimo da HRT, naša javna televizija – bude sredstvo promicanja promjena. Želimo vijesti koje će objektivno informirati i doprinositi boljitku našeg naroda, društva i  građana.

Poruka biskupa Uzinića izgovorena pred 80 000 osoba je od javnog interesa. Ona vraća nadu i potiče na obnovu i napredak Hrvatske!

Stoga Vas pozivamo, potpišete peticiju protiv ovakvih zloporaba ovlasti na HRT-u! Tražimo da HRT smjeni Stipu Alfiera, objavi ispriku gledateljima i emitira u središnjem Dnevniku cjelovitu vijest o propovijedi biskupa Uzinića.”

Peticiju možete potpisati na poveznici: STOP cenzuri na HRT-u!


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

martina-dalic-niko-dalic

HOĆE LI MARTINA DALIĆ ODLUČIVATI O INI!? Njen suprug za četiri Vlade član je Uprave INA-e

NIKO DALIĆ, suprug Martine Dalić, novimenovane ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, član je Uprave Ine …

-->