Naslovna » EKO, EKO » EKO, EKO » U PUTINOVU DVORIŠTU: SAD će obučiti i naoružati ukrajinsku nacionalnu gardu
uksa.jpg.655x300_q85_crop_upscale[1]

U PUTINOVU DVORIŠTU: SAD će obučiti i naoružati ukrajinsku nacionalnu gardu

Share Button

Administracija predsjednika Baracka Obame izvijestila je američki Kongres o planovima da iduće godine obuči i naoruža ukrajinsku nacionalnu gardu.

Ministarstvo obrane i ministarstvo vanjskih poslova izvijestili su Kongres o namjeri da se 19 milijuna dolara upotrijebi za obuku i opremanje četiri kompanije i jedno taktičko sjedište ukrajinske nacionalne garde u sklopu njihovih napora da stvore kapacitet za unutarnju obranu, rekao je novinarima glasnogovornik Pentagona, kontraadmiral John Kirby.

Obuka, koja zahtijeva odobrenje Kongresa, provodit će se na odredištu u Ukrajini, a obavljat će je pripadnici američke vojske u Europi, rekao je Kirby.

Washington time nastavlja intenzivirati svoj odgovor na podršku Moskve pobunjenicima na istoku Ukrajine. Naime, ta najava uslijedila je dok SAD i ostale zapadne zemlje pojačavaju pritisak na Moskvu, nakon što je 17. srpnja srušen malezijski putnički zrakoplov, na teritoriju istočne Ukrajine koji je pod kontrolom drže pobunjenici.

Ranije u petak, predsjednik Obama zatražio je od ruskog čelnika Vladimira Putina da prestane podupirati separatiste u istočnoj Ukrajini te je zatražio diplomatski završetak ove krize.

 

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

hep-elen-punionice

HEP gradi mrežu javnih ELEN punionica za električna vozila

RAZVOJNI projekt HEP grupe eMobilnost temelji se na zamisli da se električna energija iz obnovljivih …

-->