Naslovna » Izdvojeno » Ugledna SPD-ovka u parlamentu je 30 godina kao pravnica, a nema ni srednju školu
petra hinz

Ugledna SPD-ovka u parlamentu je 30 godina kao pravnica, a nema ni srednju školu

Share Button

Petra Hinz zastupnica je gotovo trideset godina, političku je karijeru ostvarila kao uspješna pravnica. Barem se tako predstavljala sve dok nije otkriveno kako ne da nije završila pravni fakultet, nego nema ni maturu.

Hinz je, naime, u svom životopisu, koji je usput do danas stajao na službenoj stranici Bundestaga, navela kako je maturirala 1984. godine. Pravo i upravnu znanost studirala je u periodu od 1985. do 1995. godine. Osim toga, lagala je i da je položila pravosudni i stručni ispit dok je svoju pravničku karijeru, navodno, nastavila u jednom poduzeću koje se bavilo nekretninama.

Danas se po tom pitanju oglasio i njezin odvjetnik koji je potvrdio kako je njemačka parlamentarka bezočno lagala. Otkrio je kako je Hinz 1983. završila stručni studij u Essenu. “Sredinom 80-ih pokušala je zatim naknadno maturirati kako bi ispravila barem jedan dio svoje krivotvorene biografije. Jer nikada nije završila gimnaziju, koja je u Njemačkoj preuvjet za sveučilišni studij”, dodao je. Ali joj to nije pošlo za rukom zbog nedostatka vremena.

Četiri godine radila je kao pravnica bez diplome

“No, treba ustvrditi kako gospođa Hinz ni u jednom trenutku nije davala pravne savjete”, istaknuo je njezin odvjetnik kako bi je spasio od kaznenog progona s obzirom na to da bi se Hinz ozbiljno ogriješila o zakon da je dijelila pravne savjete bez odgovorajuće diplome.

Priča je postala dosta bizarna kad je taj isti odvjetnik kasnije rekao kako je Petra Hinz u razdoblju od 1999. do 2003. u ime firme u koj je bila zaposlena ipak obavljala pravne poslove, ali još je jednom istaknuo da nikad nije radila kao licencirana odvjetnica.

Prilično je ironično što za je vrijeme svog političkog angažmana uvijek isticala da su joj dvije najvažnije stvari iskrenost i integritet. “Upravo zbog toga je krajnje uznemirena što nije smogla hrabrosti priznati svoje pogreške”, kazao je njezin odvjetnik. “Hinz od srca moli sve svoje suputnike, suradnike i prijatelje te sve one ljude koji su koj vjerovali za oprost”, zaključio je odvjetnik Petre Hinz.

Hinz je, inače, u njemački parlament ušla 2005. godine, a o njezinom slučaju počelo se pisati prošli tjedan kad su listovi WAZ i NRZ protiv nje iznijeli optužbe da je plagirala svoj životopis. Ova, uskoro bivša, njemačka parlamentarna zastupnica negirala je njihove navode sve do danas kad se javnosti u njeno ime obratio njezin odvjetnik.

Iz vrha stranke odmah su je pozvali da podnese neopozivu ostavku i stavi svoj zastupnički mandat na raspolaganje, a ona je potom podnijela ostavku.

Ministar pravosuđa Thomas Kutschaty kao predsjednik SPD-a u pokrajini Essen izjavio je kako su svi šokirani da se Petra Hinz puna tri desetljeća služila lažnim životopisom, prenosi Spiegel, i dodao kako je time nanijela veliku štetu ne samo sebi nego i SPD-u.

Maxportal/Foto:Youtube

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

kolinda-huda-jama

Predsjednica Republike na pokopu u Mariboru: “Klanjam se svim žrtvama komunističkih zločina”

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović na mariborskom je groblju Dobrava odala počast žrtvama komunističkih zločina ekshumiranih …

-->