Andrej Plenković: Hasanbegović će bit visoko na listi, očekujem njegov veliki doprinos u kampanji

srpanj 25, 2016 maxportal
Share Button

PREDSJEDNIK HDZ-a Andrej Plenković u Dnevniku HRT-a objasnio je zašto se stranka odlučila na samostalan izlazak na izbore:– Tijekom izborne kampanje u stranci obišao sam naše organizacije i većina članova i vodstvo stranke  bilo je za samostalan izlazak na izbore. HDZ i dalje ostaje otvoren za suradnju s pojedinim partnerima u onim izbornim jedinicama gdje ćemo zajedničkim nastupom ostvariti odličan razultat.

Plenković je kazao da je izlazak HSS-a, odnosno njihova koalicija sa SDP-om bila kraj Domoljubne koalicije, a objasnio je odnos sa HSP Ante Starčević.

–  Jedina stranka koja je inzistitrala na koaliciji na nacionalnoj razni bila je HSP AS, a mi kao stožerna stranke te koalicije, svjetonazorski duboko ukorijenjenja u desnom centru, neće dopustiti ucjenjivati ni od koga. Danas razgovaramo sa strankama s kojima dijelimo slične svjetonazorske stavove i s nekima od njih ići ćemo u nekim izbornim jedinicama. Razgovaramo i sa strankama koje vode naši bivši članovi Drago Prgomet i Milan Kujundžić, a postoje šanse i za reintegraciju bivši članova u HDZ.

Na upit hoće li ministar kulture dr. Zlatko Hasanbegović biti na listi Plenković odgovara:

– Ministar kulture i član Predsjedništva stranke imat će istaknuto mjesto na izbornoj listi i u kampanji očekujem njegov veliki doprinos.

M. Marković/Foto:screenshot.hrt

 Komentari
Share Button