Svečani sabor Veterana vojne policije – odlikovano četvero zaslužnih

rujan 6, 2015 maxportal
Share Button


POVODOM desete obljetnice osnivanja Udruge branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata jučer je u prostorijama DVD Šestine u Zagrebu održan svečani sabor. Prije održavanja sabora, članovi udruge položili su vijence i zapalili svijeće za poginule branitelje u Domovinskom ratu
kod spomenika “Glas hrvatske žrtve – Zid boli”, središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja.vojna polcija, znak, remenNakon intoniranja Himne i minute šutnje za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, predsjednik udruge pozdravio je sve nazočne i zahvalio im se što su se odazvali na svečani Sabor. Među uzvanicima su bili ministar branitelja Predrag Matić – Fred, izaslanik Načelnika glavnog stožera OS RH brigadir Tihomir Zebec, brigadir Mato Matanović, pukovnik Branko Cvitanović, bojnik Mile Skukan.

Saboru je nazočila i Suzana Havelka Noršić, izaslanica gradonačelnika grada Zagreba, Elza Parlov zamjenica ravnatelja Karitasa zagrebačke nadbiskupije te Snježana Božić iz doma umirovljenika Vrbovec.

Na temelju odluke presjedništva UBVVPDR zaslužnim pojedincima i ustanovama dodijeljena su priznanja. Osnivačima udruge koji su je prije 10 godina osnovali dodijeljene su uspomenice, veteranima Vojne policije sudionicima svečanog mimohoda dodijeljene su zahvalnice.

lucić, odlikovanje

Najviše priznanje koje udruga dodjeljuje Povelja „Bojnik Alfred Hill“ i metalna plaketa, za izniman doprinos u radu udruge u proteklih 10. godina dodijeljene su gospođi Elzi Parlov, Mustafi Zdionici, Ivanu Siteku i Zvonku Luciću.  

Prije početka svečanog sabora održana je redovna godišnja skupština udruge, gdje je usvojen novi statut u skladu sa novim zakonom o udrugama.

D. Lukić/foto: MaxportalKomentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button