Tomo Medved: Kontaktiramo 43 hrvatska branitelja koji su na popisu Srbije za ratne tzločine

srpanj 27, 2016 maxportal
Share Button

MINISTAR branitelja Tomo Medved izjavio je da se ovih dana upućuju dopisi 43-ici hrvatskih branitelja koji se nalaze na popisu Srbije, prema srbijanskom Zakonu o nadležnosti za ratne zločine na području SFRJ.Popis koji je u Hrvatskoj zaprimljen 2011. dostavljen je u Ministarstvo branitelja i mi trenutno upućujemo dopise osobama koje se nalaze na tom popisu, kazao je Medved i ocijenio da je propust što se to nije učinilo onda kada su optužnice zaprimljene. Ako bi se pojavila bilo kakva nova optužnica, s Ministarstvom pravosuđa imamo dogovor da se te optužnice dostave Ministarstvu branitelja kako bi mogli pravovremeno izvijestiti osobe kojih se to tiče, dodao je.

Medved je istaknuo da Ministarstvo branitelja s ostalim državnim tijelima traži pravne mogućnosti za pobijanje tih optužnica, koje su apsolutno neprihvatljive.

Radi se o zakonu kojim si je Srbija dala ovlasti koje joj ne pripadaju, jer prema preuzetim obvezama u skladu s pristupom EU Srbija ne može imati nikakvu nadležnost nad hrvatskim braniteljima na teritoriju Hrvatske, ustvrdio je ministar branitelja.

MP/Foto:pxllKomentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button