Miro Kovač: Laž je da me Angela Merkel prozvala za večerom! Ovo je pobjeda Hrvatske!

srpanj 6, 2016 maxportal
Share Button
MIRO KOVAČ, tehnički ministar vanjskih i europskih poslova, gostujući u RTL-u Danas kazao je kako je deblokada srbijanskog puta prema Europskoj uniji zapravo diplomatska pobjeda Hrvatske

”U Parizu se ništa nije dogodilo. Hrvatska je izborila da svi hrvatski interesi budu zadovoljeni u pregovaračkom procesu Srbije na putu u EU. Srbija mora u potpunosti surađivati s Haaškim sudom. To znači poštovati sve presude i odluke. To znači da Srbija mora izbjegavati konflikte pravne nadležnosti. Dakle, srpski zakon o ratnim zločinima ne može vrijediti za Hrvatsku”, kazao je Miro Kovač.

Smatra da će Srbija morati osigurati prava žrtava i njihov pristup pravdi bez diskriminacije.

”Sve žrtve rata moći će svoja prava ostvarivati pred sudovima. Srbija također mora surađivati u pronalasku nestalih osoba. Srbija će morati implementirati taj pravni okvir”, dodao je Kovač.

Pohvalio se da smo prije šest mjeseci bili na mrtvoj točki i da je ovo uspjeh aktualne Vlade.

Upitan je li tijekom večere bio javno upozoren od Angele Merkel, odgovorio je: ”Čitao sam te fabulacije i manipulacije. To su izmišljotine. Hrvatska se nikome ne mora dodvoravati.”

Dodao je kako je malo vjerojatno da će Andrej Plenković imati protukandidata na unutarstranačkim izborima.

”U ime jedinstva i bilo kakve polarizacije stranke odustao sam od kandidature za predsjednika HDZ-a. Uvjeren sam da je i zbog napisa u medijima došlo do različitih interpretacija. Želim da se situacija smiri. Imat ćemo uskoro sjednicu Predsjedništva na kojoj ćemo o svemu porazgovarati o ovome što je objavljeno ovih dana u medijima”, zaključio je Kovač.

M. Marković/Foto:screenshot rtl
Komentari
Share Button