NIJE SVE GOTOVO: Nestalo 14 vojnih brodova Turske mornarice, zapovjednik se ne javlja

srpanj 19, 2016 maxportal
Share Button

NAJMANJE 14 turskih ratnih brodova nalazi se na moru, a vlasti s njima ne mogu uspostavi kontakt, piše Times. Vlada strahuje kako bi zapovjednici tih brodova mogli biti pobunjenici koji su odlučili pobjeći u drugu zemlju nakon neuspješnog vojnog udara.Navodi se i kako turske vlasti ne mogu stupiti u kontakt s admiralom Veyseleom Köseleom, koji je zapovjednik turske mornarice.

Nestalo najmanje 42 helikoptera

Informacija o nestalim brodovima pojavila se samo dan nakon što je CNN Turk objavio kako su najmanje 42 helikoptera turske vojske nestala za vrijeme propalog pokušaja puča u Turskoj.

Podsjetimo, 103 turskih generala i admirala je pritvoreno u okviru istrage o neuspjelu puču, izvijestila je jučer provladina novinska agencija Anadolija dok se nastavljaju čistke u državnim insitucijama.

U puču poginulo najmanje 290 osoba

Po agenciji koja objavljuje detaljnu listu njihovih imena, ti visoki časnici dolaze iz zrakoplovstva, kopnene vojske, mornarice te iz svih dijelova zemlje.

Sumnjiči ih se da su sudjelovali u neuspjelu puču koji se odvijao u noći na subotu i u kojem je poginulo najmanje 290 osoba.

MP/Hina/FotoWebtribuneKomentari
Share Button