OD DANAS I SLUŽBENO: Zračna luka u Zagrebu nosit će ime Franjo Tuđman

veljača 25, 2016 maxportal
Share Button
ZRAČNA luka Zagreb ubuduće će nositi ime prvog predsjednika države Franje Tuđmana, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture pokrenulo je proceduru i dobilo potporu obitelji Tuđman, a iako prema Ugovoru o koncesiji ovlast imenovanja ima samo Vlada, zatražena su i dobivena pozitivna mišljenja i od Zagreba, Velike Gorice i Zagrebačke županije.Oleg Butković, ministar prometa, pomorstva i veza, izvijestio je da bi projekt proširenja i preuređenja zračne luke, vrijedan 331 milijun eura, trebao biti gotov do kraja godine, a prvi putnici se očekuju u proljeće 2017.

Butković je prije sjednice Vlade rekao je da je kinesko izaslanstvo na jučerašnjem sastanku pokazalo interes za Luku Rijeka te ocijenio da su Hrvatskoj zanimljivi svi koji jamče promet.

“Naš je problem što imamo i radili smo lučku infrastrukturu, a nemamo tereta i prometa. U tom smislu, interesantni su nam svi koji garantiraju promet i koji žele ga ‘dovući'”, istaknuo je Butković.

On se u srijedu susreo sa šefom kineske Nacionalne komisije za razvoj i reforme (NDRC) Wangom Jianjunom te veleposlanicom Kine u Hrvatskoj Deng Ying.

Najveći interes kineskog izaslanstva, kako su naveli iz Ministarstva, pobudili su projekti u željezničkoj infrastrukturi, uz poseban naglasak na izgradnju željezničke pruge na dionici Rijeka – Zagreb – granica s Mađarskom, a zanimali su se i za trenutno stanje projekta Luka Rijeka, odnosno izgradnju novoga kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali.

MP/Foto: gov.hrKomentari
Share Button