Pupovčeve Novosti objavile Hasanbegovića s kapom IX. bojne HOS-a i proglasili ga ustašom

veljača 10, 2016 maxportal
Share Button

TJEDNIK Novosti, kojeg izdaje Srpsko narodno vijeće, na svom je portalu objavio fotografiju ministra Zlatana Hasanbegovića s kapom IX. HOS-a na glavi. Fotografija je snimljena na splitskoj Rivi 1993. prigodom proslave te glasovite postrojbe.Fotografija je 1996. objavljena u mjesečniku “Nezavisna država Hrvatska” kojeg je izdavao Hrvatski oslobodilački pokret.

Ministar Hasanbegović fotografiju je naziva podvalom kojom ga se želi diskreditirati. Reakciju na objavu prenosimo u cijelosti:

“Ovo je još jedna u nizu podvala i provokacija kojima me se želi ljudski i moralno diskreditirati te politički likvidirati. Fotografija objavljena u tjedniku Novosti, glasilu Srpskog narodnog vijeća, na kojoj je i laiku vidljiva naknadna intervencija, nije snimljena 1996. već 1993. na splitskoj rivi i manifestaciji 9. bojne HOS-a, postrojbe u sastavu 4. gardijske brigade Hrvatske vojske. Na slici prepoznajem dvojicu pripadnika te postrojbe i dijelove njihove službene odore.

Podsjećam, riječ je o postrojbi čijim su poginulim pripadnicima prije nekog vremena Grad Split i gradonačelnik Baldasar otkrili spomenik. Sve ostalo su insinuacije koje nemam namjeru komentirati”, odgovorio je Zlatko Hasanbegović.

MP/Foto:NDHKomentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button