HNS napao Bandića zbog upisa učenika: Ponaša se sramotno, javnim novcem kupuje političke poene

studeni 3, 2015 maxportal
Share Button

HNS Grada Zagreba nezadovoljan je izjavom gradonačelnika Milana Bandića da će Zagreb platiti školovanje u privatnim školama zagrebačkim učenicima koji nisu zadovoljili kriterije upisa u srednje strukovne škole u Zagrebu, a odbili su ići u ponuđene škole u okolnim županijama.“Grad Zagreb nagradit će plaćanjem školarina u ukupnom iznosu od oko milijun kuna učenike koji su po završetku osnovne škole imali niski broj bodova za upis u srednje škole (20 do 29 bodova od najviše mogućih 80). – kažu u HNS-u Grada Zagreba.

VEZANI SADRŽAJ

HNS postavlja pitanje kakva se poruka time šalje dobrim učenicima i cjelokupnom društvu? Znači li to da se bez truda i rada možeš osloniti na javni novac?

“Mnoga djeca zbog pomanjkanja bodova nisu upisala školu koja je bila njihov prvi izbor. Znači li to da se svi nezadovoljni s upisom koji su ostvarili temeljem vlastitog truda i zalaganja tokom osnovne škole, mogu javiti gradonačelniku s molbom da im Grad Zagreb omogući privatno školovanje? “

HNS-ovi napadaju i gradonačelnika Bandića:

“Bandić nikome ništa nam ne poklanja nego javnim novcem kupuje utjecaj i moć da taj isti novac troši prema vlastitom nahođenju. Gradonačelnik ne može bez podrške Gradske skupštine platiti školarine. Koristeći nezavidnu situaciju u kojoj su se obitelji s neupisanom djecom našle s ciljem kupovanja glasova javnim novcem, gradonačelnik Zagreba ponaša se, u najmanju ruku, sramotno!”

Bandićev odgovor očekujemo uskoro …

MP/foto:FaHKomentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button