Naslovna » Hrvatska » Zašto je poduzetnik Slaven Čolak uplatio 777 kuna otpremnine za Ivu Josipovića
otpremnina, naslovna

Zašto je poduzetnik Slaven Čolak uplatio 777 kuna otpremnine za Ivu Josipovića

Share Button

JOSIPOVIĆ nije djelovao u svrhu zaštite prava i pravde. Zatvarao je oči pred nezakonitostima i ‘pokrivao’ kršenje zakona koje su činile osobe na čiji je izbor predsjednik imao bitan utjecaj.

Tolerirao je nedopustivo ponašanje zakonom propisanih obaveza kad je riječ o reagiranju na kaznene prijave. Pridonio je grubom narušavanju pravne sigurnosti. kao državni poglavara nije ništa učinio da u okviru svojih ovlasti stane na kraj pogubnom uvođenju samovolje i bezakonja ili barem upozori na takvu nedopustivu praksu. Bio je slijep i gluh na otvoreno narušavanje pravne sigurnosti i načela jednakosti svih pred zakonom.

Za njegova mandata zakoni nisu vrijedili za sve članove društva. Pomagao je da selektivnost i državna zaštita privilegiranih pojedinaca tijekom provedbe njegove ‘nove pravednosti’ prevagnu nad načelom odgovornosti  svih pred zakonom. Uz njegovu suglasnost od obaveze poštivanja zakona oslobođene su neke od ključnih institucija Republike Hrvatske.

Josipović je svjesno štitio kriminal

Josipović je, tvrdi poduzetnik Slaven Čolak u otvorenom pismu koje mu je poslao uoči izbora, sve to činio svjesno i namjerno kako bi zaštitio one koji su, kao što je to slučaj s bivšim predsjednikom Hrvatskog fonda za privatizaciju, u ime države i njezinih institucija činili kaznena djela i onemogućavali razvoj poduzetničkih projekata.otpremnina foto josipović bajić

Nakon što je godinama upozoravao Josipovića na takvu praksu Čolak navodi da nije svjedočio niti jednom predsjednikovu potezu kojim bi se zaustavilo nezakonito postupanje odgovornih osoba i institucija, iako je sa svime bio upoznat. Naprotiv, tvrdi Čolak, neki od najodgovornijih za očito narušavanje pravne sigurnosti, poput bivšeg državnog odvjetnika, iz njegovih ruku primili su najveća državna odličja:

“Nadam se da će Hrvatska uskoro ponovno postati država pravne sigurnosti i da će hrvatski građani uskoro opet imati razlog vjerovati državnim institucijama koje su stvorene da ih štite.’ Ova mu se želja izgleda ostvarila. Zato vjerojatno ne žali za 777 kuna koje je uoči izbora poslao Ivi Josipoviću.

O tome zašto mu je poslao baš 777 kuna, Čolak kaže:

“Sedam stotina  sedamdeset i sedam dana trajala je nezakonita opstrukcija našeg projekta koji je Hrvatskoj trebao donijeti stotine radnih mjesta, od strane Vedrana Duvnjaka, bivšeg šefa HFP-a. Mogao sam Josipoviću uplatiti i više da sam se ravnao prema razdoblju njegove opstrukcije pozivima na poštivanje hrvatskih zakona. Smatram da to nije uzalud potrošen novac i nam se da će ispraznice o ‘novoj pravednosti’ konačno biti zamijenjene zakonitim djelovanjem svih državnih institucija.”

D. Lukić


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

pedofil-sesvete

Pedofil u Sesvetama napao djevojčicu, odveo u podrum i tjerao da ga dira! Susjedi ga pretukli

Pedofil je pratio djevojčicu, napao je u stubištu, rukom joj začepio usta, odveo u podrum i …

-->