Kategorije Gastro

KUHARI SAVJETUJU: Odličan trik s kojim ćete uvijek savršeno ispeći meso

Širi dalje

Vrhunski kuhari ne koriste termometar da bi znali kada je meso idealno pečeno. Krvav odrezak, srednje pečen odrezak i dobro pečen odrezak procjenjuju se po boji koja je vidljiva tek kad se zareže u šniclu.



 

Idealnu termičku obradu moguće je odrediti i tijekom pečenja odreska prema otporu koje meso daje kad se sredina odreska dodirne prstom. Znate li kakav bi otpor trebao pružati odrezak?

Ako želite ispeći krvav odrezak sredina šnicle trebala bi biti mekana kao kad kažiprstom jedne ruke dodirnete najmekaniju kožu ispruženog dlana druge ruke oko palca.

Srednje pečen odrezak trebao bi pružati otpor kao srednji dio ispruženog dlana ravno iz palca, a dobro pečen odrezak biti ‘tvrd’ poput kože iza palca na rubu sa zapešćem.

U videu pogledajte trik s rukom koji vam jamči da ćete uvijek ispeći savršenu šniclu.

Megy M. /Foto: thinkstock


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Mirjana Kasapović: Kako sam skrivila napad desničarskih grafitera na Juricu Pavičića?

“Na fasadi zgrade na Gripama u kojoj stanuje književnik, kolumnist i nagrađivani novinar Jurica Pavičić…

43 minute prije

“Mislio sam da je lutka, a onda su se njezini prstići pomaknuli. Zakopali su živu bebu”

Njezina ruka bila je prvo što je Shyam Babu ugledao — malena i krhka, virila je iz…

2 sata prije

Na pomolu veliki obrat!? CNN piše da se odgađa susret Trumpa i Putina

Nade američkog predsjednika Donalda Trumpa za brzi sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom mogle bi…

3 sata prije