Kategorije Gastro

KUHARI SAVJETUJU: Odličan trik s kojim ćete uvijek savršeno ispeći meso

Širi dalje

Vrhunski kuhari ne koriste termometar da bi znali kada je meso idealno pečeno. Krvav odrezak, srednje pečen odrezak i dobro pečen odrezak procjenjuju se po boji koja je vidljiva tek kad se zareže u šniclu.



 

Idealnu termičku obradu moguće je odrediti i tijekom pečenja odreska prema otporu koje meso daje kad se sredina odreska dodirne prstom. Znate li kakav bi otpor trebao pružati odrezak?

Ako želite ispeći krvav odrezak sredina šnicle trebala bi biti mekana kao kad kažiprstom jedne ruke dodirnete najmekaniju kožu ispruženog dlana druge ruke oko palca.

Srednje pečen odrezak trebao bi pružati otpor kao srednji dio ispruženog dlana ravno iz palca, a dobro pečen odrezak biti ‘tvrd’ poput kože iza palca na rubu sa zapešćem.

U videu pogledajte trik s rukom koji vam jamči da ćete uvijek ispeći savršenu šniclu.

Megy M. /Foto: thinkstock


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Mikulić tražio 6+6. Još ćemo mu platiti 71.200 eura

Bivši glavni državni inspektor Andrija Mikulić zatražio je od države isplatu naknade po modelu 6+6,…

2 sata prije

Zlatko Dalić: Ovo je moj peti meč protiv Engleza

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će na Svjetskom prvenstvu 2026. godine u SAD-u, Kanadi i Meksiku…

3 sata prije

Dalić o ždrijebu SP-a: Pričao sam s izbornikom Engleske, nije mu drago

U Washingtonu je održan ždrijeb skupina SP-a koji će se sljedećeg ljeta igrati u SAD-u,…

3 sata prije