Kategorije Gastro

KUHARI SAVJETUJU: Odličan trik s kojim ćete uvijek savršeno ispeći meso

Širi dalje

Vrhunski kuhari ne koriste termometar da bi znali kada je meso idealno pečeno. Krvav odrezak, srednje pečen odrezak i dobro pečen odrezak procjenjuju se po boji koja je vidljiva tek kad se zareže u šniclu.



 

Idealnu termičku obradu moguće je odrediti i tijekom pečenja odreska prema otporu koje meso daje kad se sredina odreska dodirne prstom. Znate li kakav bi otpor trebao pružati odrezak?

Ako želite ispeći krvav odrezak sredina šnicle trebala bi biti mekana kao kad kažiprstom jedne ruke dodirnete najmekaniju kožu ispruženog dlana druge ruke oko palca.

Srednje pečen odrezak trebao bi pružati otpor kao srednji dio ispruženog dlana ravno iz palca, a dobro pečen odrezak biti ‘tvrd’ poput kože iza palca na rubu sa zapešćem.

U videu pogledajte trik s rukom koji vam jamči da ćete uvijek ispeći savršenu šniclu.

Megy M. /Foto: thinkstock


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Opaka polemika: “Grlić snima samo u RH, zemlji koja mu je odbojna i koju ne priznaje”

Polemika između Joška Marušića i Rajka Grlića započela je Marušićevim tekstom u Večernjem listu u…

10 minuta prije

Pronađen Hrvat za kojim u Njemačkoj tragalo 10 dana: “Hvala vam, dragi prijatelji”

Pronađen je Sven Poljak (24), Hrvat za kojim se deset dana tragalo u Njemačkoj. (više…)

2 sata prije

CIA piše: U BiH djeluje Korpus islamske revolucionarne garde

Američka Centralna obavještajna agencija (CIA) je objavila da u Bosni i Hercegovini djeluje teroristička skupina…

2 sata prije