Kategorije Gastro

KUHARI SAVJETUJU: Odličan trik s kojim ćete uvijek savršeno ispeći meso

Širi dalje

Vrhunski kuhari ne koriste termometar da bi znali kada je meso idealno pečeno. Krvav odrezak, srednje pečen odrezak i dobro pečen odrezak procjenjuju se po boji koja je vidljiva tek kad se zareže u šniclu.



 

Idealnu termičku obradu moguće je odrediti i tijekom pečenja odreska prema otporu koje meso daje kad se sredina odreska dodirne prstom. Znate li kakav bi otpor trebao pružati odrezak?

Ako želite ispeći krvav odrezak sredina šnicle trebala bi biti mekana kao kad kažiprstom jedne ruke dodirnete najmekaniju kožu ispruženog dlana druge ruke oko palca.

Srednje pečen odrezak trebao bi pružati otpor kao srednji dio ispruženog dlana ravno iz palca, a dobro pečen odrezak biti ‘tvrd’ poput kože iza palca na rubu sa zapešćem.

U videu pogledajte trik s rukom koji vam jamči da ćete uvijek ispeći savršenu šniclu.

Megy M. /Foto: thinkstock


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Pao je dogovor s Bobanom, Dion Drena Beljo dolazi u Maksimir

Dion Drena Beljo je na korak do Maksimira. Izvor iz kruga obitelji potvrdio nam je…

11 minuta prije

Hrvatska zastava obilježila slavljeničku scenu u filmu Brada Pitta – video

U ključnoj sceni filma Brada Pitta možemo vidjeti veliku hrvatsku zastavu koja krasi kadrove novog…

28 minuta prije

Mračni Putinov ideolog poslao oštru poruku: “Vučić je gotov, svi žele da ode”

Aleksandar Dugin, koji se smatra ideologom ruskog predsjednika Vladimira Putina, izjavio je u svojoj autorskoj…

2 sata prije