Kategorije Gastro

KUHARI SAVJETUJU: Odličan trik s kojim ćete uvijek savršeno ispeći meso

Širi dalje

Vrhunski kuhari ne koriste termometar da bi znali kada je meso idealno pečeno. Krvav odrezak, srednje pečen odrezak i dobro pečen odrezak procjenjuju se po boji koja je vidljiva tek kad se zareže u šniclu.

 

Idealnu termičku obradu moguće je odrediti i tijekom pečenja odreska prema otporu koje meso daje kad se sredina odreska dodirne prstom. Znate li kakav bi otpor trebao pružati odrezak?

Ako želite ispeći krvav odrezak 

sredina šnicle trebala bi biti mekana kao kad kažiprstom jedne ruke dodirnete najmekaniju kožu ispruženog dlana druge ruke oko palca.

Srednje pečen odrezak trebao bi pružati otpor kao srednji dio ispruženog dlana ravno iz palca, a dobro pečen odrezak biti ‘tvrd’ poput kože iza palca na rubu sa zapešćem.

U videu pogledajte trik s rukom koji vam jamči da ćete uvijek ispeći savršenu šniclu.

Megy M. /Foto: thinkstock


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Tijelo djevojčice iz Zagreba nađeno u rijeci Savi u Beogradu

Interpol Srbije obavijestio je hrvatsku policiju da je u ožujku pronašao tijelo djeteta u rijeci…

13 sati prije

Benčić: Uhićenja naših ljudi uoči izbora nije slučajnost

Predsjednica Kluba Možemo Sandra Benčić poručila je u srijedu, nakon uhićenja direktora zagrebačke Ustanove za…

17 sati prije

Jandroković o aferi Hipodrom: Uhićenje je vrlo neugodno za vladajuće u Zagrebu

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković (HDZ) poručio je u srijedu, komentirajući uhićenje direktora Ustanove za…

17 sati prije