Ako volite jela od mljevenog mesa, chilli con carne bi vam mogao postati jedan od favorita. Ovo jelo popularno je u Texasu i Mexicu gdje su ga nekoć radili američki doseljenici. Poslije se raširilo diljem svijeta.
Kao što je Kristofor Kolumbo u petnaestom stoljeću otkrio čili zajedno s Amerikom i vi imate priliku opet otkriti ovo divno ljutkasto jelo. Jednostavno za pripremu koliko je i ukusno! Bez dodanih pojačivača okusa
Chilli con carne u prijevodu glasi čili s mesom, no iako se čili zadržao u nazivu, jelo se danas radi i s običnom paprikom.
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Zagrijte žlicu ulja u dubljoj većoj tavi za koju imate poklopac. Na ulju popržite nasjeckanu kapulu, dodajte češnjak, pa nasjeckanu papriku. Kratko pržite uz miješanje. Smanjite vatru.
Dodajte čili, slatku papriku i kim, promješajte i pržite još 5 minuta. Nakon toga dodajte meso i pržite na jačoj vatri da postane smeđe.
Goveđu kocku razmutite u 300 ml vruće vode i dodajte mesu i povrću. Dodajte pelate rajčice, šećer i mažuran, posolite i popaprite, dodajte koncentrat rajčice dobro sve promiješa.
Karamba, kako je ukusno!
R.I. /Foto: pixaby
Grad Vukovar i dalje gubi stanovništvo i taj se trend ne zaustavlja iako je u…
Hrvatska obilježava 29. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije (VRO) "Bljesak“ u kojoj su 1. svibnja 1995. u…
Jutros u 5.38 sati područje Slunja pogodio je jači potres, javlja Seizmološka služba. Mnogi Zagrepčani…
Komentiraj