Božidar Ručević: Domoljubna opcija, jedina opcija

23 rujna, 2015 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Priča o Hrvatskoj u danima oko rujanske ravnodnevice u predizborju 2015. godineBožidar Ručević

Piše: Božidar Ručević

Sadašnja vlast veći dio svoga mandata uz pomoć sebi sklonih udruga i pojedinaca na stup srama stavlja svaki važniji hrvatski događaj, sadržaj ili izričaj. I tako od prvog dana i prvog (zlo)djela, to jest, gušenja ‘Vjesnika’ – vjerojatno zbog na naslovnici upisane sintagme ‘Hrvatski politički dnevnik’, gdje im je zasigurno zasmetala narodnosna rječica.

Da je ta njihova težnja istinita uspješno je već ranije demonstrirana po glavnom uredniku Igoru Mandiću u Račanovo vrijeme 2000-te koji je rječicu ‘hrvatski’ izbacio s naslovnice ‘Vjesnika’!

Isticanje financijskih poteškoća u ‘Vjesniku’ kao uzrok tome pada u vodu kada se zna da iz sličnih bitno većih dubioza prorežimski ‘Jutarnji’ i neki drugi pisani i elektronički mediji i dalje plivaju! Inače su u svemu zadužili državu preko svake mjere, a iz svoga Plana 21 nisu uradili ništa, ali zato sada lažu o oporbi da želi pucati na migrante te kako će slikom g. Hebranga plašiti migrante na granici.

Svuda isto od gospodarstva do športa, da ne nabrajam dalje, nego tek primjerice kroz nogometnu zbilju: pokušaj uništenja Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora kroz slonovsko-staklarsko-jovanovićevske korake do izgleda nikada otkrivenih crtača hitlerovskog znakovlja na Poljudu u Splitu, a kaznom UEFA-e oduzeti bod će možda rezultirati neodlaskom Hrvata na Europsko prvenstvo!

Vječno čudno nasmijani ‘Šuker-brand’, kako sam za sebe kaže, nikada ne upotrebljava prave argumente za obranu podmetanja športskoj Hrvatskoj, kao na primjer da su Poljaci radi nereda, negdje prije, pohvatali veću skupinu navijača u kockastim dresovima i utvrdili da među njima nema niti jednog Hrvata, nego sve Srbi i Rusi! I tako u svemu danomice prava nizanka istih ili sličnih zbivanja od kojih sadašnji vlastodršci tek djelomice odstupaju – samo pred izbore.

Prestrašne srpske laži o Hrvatima i Hrvatskoj promiču Raščani domom i svijetom već skoro jedno stoljeće, a ne prestaju ni danas, i to unatoč tome što sadašnja vlast veći dio svoga mandata pokazuje izrazito orjunaštvo i regionstvo, što podsjeća na težnju za nekakvom ‘Srboslavijom’, iako se u predizborju lažno zaogrće krilaticama: ‘Naprijed Hrvatska’i ‘Hrvatska raste’!

U svemu je najgore da vlastodršci zapravo ni sada ne odstupaju od srbo-pokloništva te nastavljaju financiranje protuhrvatskih ‘Novosti’ u Zagrebu, kao i zastrašujućeg netom gotovog filma s lažnim dokazima o krivici Hrvata za pogibiju skupine invalidnih osoba u Dvoru na Uni koje su poklali njihovi krajinci, i to u vrijeme kada tamo Hrvata uopće nije bilo. Film se upravo distribuira Europom. Vlada šuti!DANCI-DVOR-VOJSKA[1]

Nadošli izgleda djelomice i dirigirani migracijski val prema Europi, čudnog ljudskog mnoštva, punih džepova novca, dobro uvježbanih da mogu izdržati velike napore slične mitološkoj ‘Odiseji’ i mnogi nabildanoga izgleda, gdje bi se moglo zažaliti jedino na malobrojne, statističari kažu 25 do 30 %-tne obitelji s malom djecom, koje naša vlada očito koristi za predizbornu promidžbu te, Bože moj, i zato da se zavadi sa svima i doma i susjedima razbacujući se nekakvim planovima ‘a, b, c …’, koji propadaju i prije nego što započnu i slično!

Ponašaju se kao da ne shvaćaju ništa poput neke bulumente koja ne zna da ne zna, usput rugajući se mnogim poštovanim ljudima, da se čovjek mora zapitati, je li se oni ujutro briju bez zrcala, kao i da li su ikad čuli za riječ – suradnja?

Naši vatrogasci, ‘Crveni križ’, volonteri, ‘Caritas’, ‘Hitna pomoć’, ‘Služba spašavanja’ i policija kao i ljudi pojedinci te uopće hrvatski narod znaju se dobro samoorganizirati, jer da nije tako ne bismo pobijedili u Domovinskom ratu! Svakodnevno slušamo o naporima lokalnog stanovništva iz sela i gradića gdje migranti prolaze, u čemu im država u ničemu ne pomaže, a mogućnosti su im na izdisaju!

Mi kao malobrojni narod nemamo što posebno busati se u prsa, jer u mnogim medijima nahodi se da nam pristižu deseci tisuća migranata sada, a kada prođe zima brojke vrtoglavo rastu na milijunske cifre te treba pažljivo pripremiti strategiju, koju vlast uopće nema. A sve je vrlo jednostavno, i to dogovor s EU pa ako je prihvatljiv OK, ako nije planirati sa susjedima, a na temelju bilateralnih saznanja – dakle: oni zatvore granicu i mi, oni postave plot i mi, oni utvrde kvote ulaska i mi, oni izvedu vojsku na granice i mi jer ne mogu to sve izvesti samo policajci! Dok odnos prema migrantima zadržati na normalnom ljudskom pristupu. I to je to!

Višegradska skupina je glavni vanjskopolitički cilj Republike Hrvatske. To je temelj za gospodarstveno i svekoliko uspostavljanje suradnje usrednjoj Europi unutar asocijacije EU. Višegrad s Hrvatskom postaje V5+ koji otvara put priključenja Austriji i Sloveniji, kao i Baltičkim zemljama. Hrvatska već u fazi V5+ (brzo i lako ostvarivoj) postaje faktor koji može sanjati velike planove. Sve drugo je Veliko Ništa!

ruvevci4

Što rade naši na vlasti: svađaju se sa svima, rugaju domaćoj oporbi, ali i mađarskom predsjedniku Viktoru Orbanu – ponajviše vjerojatno stoga što ne žele ispravnu ZapošljavanjeŠto rade naši na vlasti: svađaju se sa svima, rugaju domaćoj oporbi, ali i mađarskom predsjedniku Viktoru Orbanu – ponajviše vjerojatno stoga što ne žele ispravnu težnju predsjednice Kolinde za bližom suradnjom Hrvatske kroz Višegradsku skupinu država unutar Europske unije!

Koliko je sve to važno vidi se iz današnje vijesti iz Grčke gdje su otkrili skladište terorističkog oružja i neke migrante u njemu, koga u nas briga za to? Važnije je preslagivati naše obavještajne službe zapošljavanjem svojih kadrova kako bi ljevičari i nakon izbora imali utjecaj u njima!težnju predsjednice Kolinde za bližom suradnjom Hrvatske kroz Višegradsku skupinu država unutar Europske unije! Koliko je sve to važno vidi se iz današnje vijesti iz Grčke gdje su otkrili skladište terorističkog oružja i neke migrante u njemu, koga u nas briga za to? Važnije je preslagivati naše obavještajne službe zapošljavanjem svojih kadrova kako bi ljevičari i nakon izbora imali utjecaj u njima!

Sreća za naš narod je da su izbori blizu te da nakon državnika predsjednika Franje Tuđmana imamo ponovno državnicu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, jer On nas je kroz ušicu igle uveo u slobodu slijedom čega je došao NATO i EU, a Ona je pak sama postavila sličan zadatak vjerojatno ostvariv također kroz ušicu igle, i to ulazak u prošireno srednjoeuroplje unutar EU, kršćanske oaze od Jadrana do Baltika u Europi, ali i u slobodi drugih vjera i manjina!

Cijeli narod u tome mora dati predsjednici Kolindi punu podršku pa i glasovanjem za HDZ s koalicijskim partnerima demokršćanskopučkog opredjeljenja, jer domoljubna opcija je u ovim vremenima najprihvatljivija opcija, koja je jedina u stanju državotvorno surađivati sa svima doma i u EU te zasigurno i s predsjednicom! Čemu okolišati, istinu treba jasno reći!

Globalna pretpostavka ove seobe jadnika, ali i namjernika – nazire se kao neka igra iznjedrena u multimilijunaša soroševske vrste u kojoj će zapravo najviše stradati obični mali ljudi, dakle srednji sloj, i domicilni i migrantski, i to kroz desetljeća nemira i ne daj Bože trećeg Svjetskog rata, a Oni, oni će kad zagusti na Havaje ili gdje već!

Stoga je nužda pronaći put za mir i dobro svim ljudima dobre volje, što znači bolju budućnost puku osigurati u vlastitim državama, a suradnju i pregovore dići na svjetsku razinu što naša predsjednica upravo čini pripremajući važne sastanke i dogovore na jesenskom zasjedanju UN-a. Potka bi trebala biti da se migrantska kriza mora rješavati u zemljama gdje je nastala ili u njihovom susjedstvu na što već više od mjesec dana upućuju mnogi komentatori na internetskim portalima!

Oko jesenskog ekvinocija zbile se u Hrvatskoj i dvije velike 50-te obljetnice: Krapinskog festivala i Vinkovačkih jeseni, obje pod pokroviteljstvom i prisutnošću predsjednice Kolinde Grabar Kitarović s kojih se milozvučje popevki i tamburica proširilo cijelom lijepom našom domovinom!

Vjerujem da Europska unija ima snage ne pretvoriti se u po zlu poznatu Ligu naroda te snagom, znanjem i dobrotom pomoći u opstoju svoga kontinenta i svega stanovništva na njemu!

(Djelomično i prema: D. Dijanović, H. Hitrec, Z. Hodak., M. Jurič, I. Miklenić, J. Novak, J. Pečarić, N. Piskač, Z. Tomac i svim istomišljenicima s njima.)


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •