Čestitam tzv. desničarima zbog povratka Tita na Pantovčak i ćirilice u Vukovar

6 siječnja, 2020 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tekst pod naslovom „Presudni izbori za Republiku Hrvatsku“ objavio sam 22.10.2019. dakle punih 60 dana prije prvog kruga predsjedničkih izbora.Danas, 06.01.2020. kada je Pantovčak osvojio Zoran Milanović jasno je da su moji proročanski strahovi bili opravdani, a sva upozorenja nisu bila dovoljna za hlađenje desnih glava koje valjda danas imaju ono što su željeli i ono što su zaslužili.

Čestitam Bujancu, Radeljiću, Suverenistima, Mostovcima, zelenim i crnim vragovima, čestitam Miroslavu Škori, njegovim obožavateljima, a posebno najsrdačnije čestitam HDZ-ovim crnim labudovima koji će sada osnaženi i ostrašćeni srušiti Plenkovića i HDZ i u svom mrzilačkom fatalizmu dovesti SDP u Banske dvore, jer Plenković je bio meta kao najveći HDZ-ov crni labud!

Čestitam SDP-u, Mesiću, Josipoviću i toj cijeloj bulumenti što su od tzv. hrvatske desnice napravili prave budale!

Možemo li uopće zamisliti Karamarka, Stiera ili Kovača kako u koaliciji sa Miroslavom Škorom gule oporbene klupe dok im Bernardić na aktualnom saborskom satu ispire mozak i drži mentalnokomunističku lekciju o Titu, najvećem sinu hrvatskog naroda?

Ako netko misli da se do parlamentarnih izbora HDZ može resetirati, iznutra izmiriti sve frakcije, napraviti lustraciju unutar stranke kako bi bio poželjan koalicijski partner desnici grdno se vara. Taj proces povratka HDZ-a kući jako će dugo trajati!

Ako netko misli da HDZ nakon ove predsjedničke katastrofe može dobiti parlamentarne izbore vara se još više, jer HDZ će pasti na niske grane i osvojiti povijesno najamanji broj mandata na izborima koji slijede.

No, nije zgorega još jednom pročitati glavne naglaske iz gore navedenog teksta zbog kojega su me gotovo svi brutalno popljuvali, osobiti novi Hrvatski suverenisti misleći da ih mrzim, misleći da sam udbaški plaćenik?

“U anketama se događa ono što se moglo i predvidjeti, ono o čemu sam već pisao i najnovija istraživanja, bila ona naručena, bila ona objektivna ili lažna, pokazuju da se Zoran Milanović opasno približava Kolindi Grabar Kitarović koja još uvijek slovi za prvog favorita. Anketna istraživanja bez ikakve sumnje utječu na percepciju javnosti i bliži se vrijeme kada će Zoran Milanović vjerojatno prestići Kolindu Grabar Kitarović koja jedva preživljava atomske napade i s lijeva i s desna.

Kandidat Zoran Milanović nije sam sebe izmislio kao kandidata iz čiste dosade zato što je gubio dane s Tedeschijem u „Taču“ ili nije imao što drugo pametnije raditi.

Kandidirale su ga one poražene političke snage koje je do koljena potukao Tomislav Karamarko otevši im pri tom najslađi dio vlastodržačke torte, pokorivši Ivu Josipovića na Pantovčaku. U toj igri prijestolja, Kolinda vs Ivo, nije pokoren samo Ivo Josipović, već je pokorena i cijela bulumenta neojugoslavenskih savjetnika na čelu sa Sašom Perkovićem, Sinišom Tatalovićem i Dejanom Jovićem?

Pokoren je i diktator Tito i bez obzira koliko god netko taj potez Kolinde Grabar Kitarović smatrao simboličnim ili iznuđenim, činjenica je da Tito više ne stanuje na Pantovčaku, kao što je i činjenica da Tito kao simbol onih koji su kandidirali Zorana Milanovića, ne stanuje više na najljepšem zagrebačkom trgu.

Koliko poražene snage  boli dekapitacija Tita vidljivo je iz Milanovićevog najvažnijeg obećanja, da će ukoliko pobjedi, „najvećeg sina hrvatskog naroda“ Tita vratiti na pijedestal Pantovčaka.

Tito i ćirilica u Vukovaru temelji su njihovih politika i samo te činjenica kojima se suprotstavila politika Kolinde Grabar Kitarović, da nije ništa drugo učinila u svom prvom mandatu, meni osobno je dovoljna da bez grižnje savjesti ponovo biram upravo Kolindu Grabar Kitarović. Samo ta činjenica koja je toliko važna Mesiću, Josipoviću, Lončaru, Pusički, Beljaku, Anki Mrak Taritaš trebala bi svima biti dovoljna kao dokaz i uporište koga izabrati. Jer, ako Anka Mrak Taritaš može izjaviti da je Kolinda Grabar Kitarović „hodajuće ruglo po svijetu“, a ovi drugi da je „hodajuća sramota“, treba li prosječno pametnom čovjeku neki bolji poticaj pred glasačkom kutijom?

Otužno je gledati takozvane suvereniste, domoljube, demokršćane koji su uglavnom prihvatili tu agitpropovsku retoriku notornih ljevičara i koji s istom strašću bez pravih argumenata ruše ono što smo zajednički prije pet godina stvarali.

Oni gremiji duboke države koji su kandidirali Zorana Milanovića upravo na toj koncepciji grade svoj optimizam! Upravo na koncepciji razbijanja bračkog tijela HDZ-a i Kolinde Grabar Kitarović oni objektivno vide svoj veliki povratak na vlastodržačku političku scenu.

Prvi puta nisu uspjeli pobijediti Kolindu Grabar Kitarović samo zato što nisu imali „jokera“  koji će razbiti desno biračko tijelo, samo zato, jer umjesto Milana Kujundžića nisu imali atraktivnog i popularnog estradnog pjevača Miroslava Škoru.

Mentalni komunisti kojima je ova predsjednička utrka biti ili ne biti, učinit će baš sve što je moguće, od financiranja protukandidata Kolinde Grabar Kitarović, preko otvaranja medijskog prostora Škori, Bujancu i Radeljiću, do mogućih notornih marifetluka kod prebrojavanja glasova da pobjede u ovom finalu svih finala.

I zato su opasan protivnik! 

Mogućom pobjedom Zorana Milanovića SDP i cjelokupna lijeva politička scena u Hrvatskoj će silno ojačati i ujediniti se, a eventualnim porazom Kolinde Grabar Kitarović HDZ, koji je ionako ostao bez desnog političkog  krila i bez ikakvog koalicijskog potencijala doživjet će pravi statistički, ali i realni potop puno teži nego što se to dogodilo nakon Sanaderovih suspekcija.

Miroslav Škoro u svim anketama drži stabilno treće mjesto, do sada mu ni jedan ozbiljan analitičar nije dao ni minimalne šanse za pobjedu, a to se moglo objektivno predvidjeti od samog početka njegove kandidature.

I lijevi i desni mu daju lažne nade samo iz jednog razloga, da što više oslabi Kolindu Grabar Kitarović i da njegovo biračko tijelo ne odustane od njega! Bilo je kristalno jasno da Miroslav Škoro bez jake stranke, bez dobro organizirane infrastrukture samo uz pomoć Bujice, Velimira Bujanca i Mate Radeljića čija se pomoć sve više pokazuje kontraproduktivnom, nema nikakve šanse ući u drugi krug predsjedničkih izbora. Škorin bijeg od ultradesnice prema centru uz podršku suspektnog Mosta i Zelenih još više je naštetio njegovoj vjerodostojnosti(…)

Na kraju balade, uloga Miroslava Škore bit će svedena upravo na ono zbog čega je čini se i izmišljen. Neće više biti ni pjevač ni mogući predsjednik, jer ostat će upamćen kao razbijač glasova desnog političkog spektra na čemu je ljevica gradila  svoj optimizam i svoju moguću pobjedu na predsjedničkim izborima, pa zatim realno svoju pobjedu na parlamentarnim izborima i svoje pobjede koje će na dugi rok zacrvenjeti Hrvatsku….(kraj citata)

Ako sam se usudio ovako precizno predvidjeti rasplet ovih predsjedničkih izbora bez obzira što sam ipak fanatično vjerovao da crvena neman neće osvojiti Pantovčak, zbog čega ne bih bio u pravu kada prognoziram totalan raspad sistema u HDZ-u, kada predviđam totalan raspad desnog političkog spektra?

Taj raspad je programiran iz poznatih centara moći uz pomoć unutarnjih neprijatelja, uz pomoć trojanskih konja, taj raspad je osvajanjem Pantovčaka i instalacijom Milanovića koju će od sutra kontrolirati cijeli obavještajni sustav.

Dok bude bjesnio nemilosrdni rat na desnom političkom spektru lijevi će korak po korak preuzeti sve poluge vlasti na dugi rok. Time će poništiti sve što smo gradili i sagradili 2015. godine, a kao najvažnija cigla te hrvatske domoljubne građevine bila je upravo Kolinda Grabar Kitarović.

Zbog simbolike jedne domoljubne politike, zbog simbolike referenduma o braku, zbog simbolike domoljubne koalicije, zbog simbolike konzervativnog pokreta bilo je strahovito važno sačuvati predsjednicu bez obzira na njene grijehe nečinjenja i „gafove“ zbog kojih je pribijena na stup srama!

I eto, Zoki je gore, a ona dolje! Fantastično, zar ne?

Na Pantovčak se vraća Tito uz pomoć Škore i njegovih preporuka kako glasovati na ovim izborima. U Vukovar se vraća ćirlica zbog stotinjak tisuća poništenih glasačkih listića Škorinih obožavatelja i zbog toga što najmanje 40% Škorinih glasača nije izašlo na izbore!

Zar doista netko misli da će ovih 900 000 glasača koji su birali Kolindu Grabar Kitarović to Škori oprostiti i dočekati ga lovorikama, jer je srušio predsjednicu instaliravši ‘crvenu neman’ na Pantovčak?

Misli li stvarno netko da će ovih 900 000 Hrvatica i Hrvata preko noći oprostiti Velimiru Bujancu koji se danas slavodobitno javlja okružen obiljem.

Na Pantovčak se vraća Tito zbog loših politika Andreja Plenkovića, zbog eutanazije stranačke desnice, zbog neprincipijelnih torbarskih koalicija, zbog Istanbulske konvencije i Marakeškog sporazuma, zbog gubitka EU parlamentarnih izbora, zbog rasipanja HDZ-ovog biračkog tijela.

Neprimjereno da se Andrej Plenković u noći izbornog poraza hvali uspjesima njegove Vlade kojoj osnovna zadaća i jeste ništa drugo nego činiti sve da nam bude bolje i zato su perfektno plaćeni. Sa svim tim suspekcijama Andreja Plenkovića Kolinda Grabar Kitarović nije imala baš nikakve sveze!

Nema nikavih dokaza da će Andrej Plenković pasti zbog pada Kolinde Grabar Kitarović osobito ne u prvih 6 mjeseci predsjedanja Vijećem EU i taj dio plana ostrašćenih desničara je potpuna izostao ili je potpuna utopija.

To su samo nadanja onih koji bi htjeli smijeniti Andreja Plenkovića, najavili su kandidature, ali su potpuno razjedinjeni i svako od njih misli da je Bogom dan lider.

Jer ovdje se ne radi samo o formalnoj smjeni Andreja Plenkovića, ovdje se radi o promjenama politika, ovdje se radi novoj definiciji domoljublja i demokršćanstva u Hrvatskoj koja bi trebala biti lišena bilo kakvih ultra pridjeva!

To treba graditi, za to treba imati strategije i teze, za to treba imati novi sofisticirani domoljubni program, za to je potrebno vrijeme i ljudi s intelektom kao presudnim  faktorima, jer bez toga, s nekim adhoc rješenjima HDZ će se samo zavrtjeti u krug u vrtlogu potrošenih ideoloških potki kao magare u magli.

Potpuno isto vrijedi i za novostvorenu suverenističku desnicu i umjesto da sačuvaju predsjednicu kao simbol jedne prave domoljubne borbe za Hrvatsku oni su je srušili i ostali na vjetrometini, na goloj idealističkoj livadi.

Velimir Bujanac će vrlo brzo ostrašćeno početi napadati Zorana Milanovića ( i ‘Ostoju Rankovića’) što su mu oni već unaprijed oprostili, jer im je silno pomogao i bez ikakve sumnje će dobiti bonus koncesiju da i nadalje nekažnjeno uživa u svim strastima svog „skromnog“ života.

Na kraju nije mi nikakva satisfakcija ni utjeha to što sam o ovome na vrijeme pisao i upozorio prije dva mjeseca!

Kazimir Mikašek-Kazo

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •