HODAK: Na dan pokolja u Borovu HTV prenosi misu koju vodi Niški specijalac

10 svibnja, 2021 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

U “narodnoj i demokratskoj” Republici Hrvatskoj na dan pokolja dvanaest hrvatskih redarstvenika HRT prenosi obred SPC- e koji vodi niški specijalac Jovan Ćulibrk!? E, stvarno, nema države do Hrvatske! Napadni je, okupiraj, spali, kolji po Vukovarskoj bolnici, Ovčari, transportiraj oko 30.000 što branitelja što civila u koncentracione logore agresorske države.Na kraju pobijedismo u zadanom roku od četiri dana, ali sve je to vrijedno nula bodova! Uvedeš ih u koalicijsku Vladu, omogućiš im da uđu u Sabor s par stotina glasova, hrvatskoj dijaspori oduzmeš pet mandata i daš ih manjincima, a oni i dalje ugroženi. Njihov lider, pok. Đinđić potražuje od Hrvatske ratnu odštetu od 150 milijardi eura… itd. itd.

“Ustaše” od nekih dvadesetak godina popiz..li pa pijani ili nadrogirani zapjevaju “Zovi, zovi…” ili izvikuju “ubij Srbina” i odmah ih se “identifikuje” te upoznaju “pritvorskog” nadzornika. Oni koji su masakrirali dvanaest hrvatskih policajaca ni nakon 30 godina još nisu upoznali svog “pritvorskog nadzornika”. Vjerojatno se još rade “izvidi”.

Nekako u isto vrijeme lider “ugroženih” nema problema s “memorijom pamćenja”. U povodu dvadeset i šeste obljetnice akcije “Bljesak” Milorad Pupovac nas upozorava da su u toj vojnoj akciji, između ostalih, ubijani i civili. Ne samo ubijani nego i razoružani. Tko je bre’ vidio razoružavati civile?

Ne pamti Pupi izjavu Slobodana Lazarevića, oficira JNA-KOS-a, koji je pred sudom u Haagu u trenutku iskrenosti izjavio: “U Krajini nije bilo muškaraca civila jer su svi bili naoružani”. Pametnom dosta!

Bitno je samo govori li Milanović istinu, a govori…

Dragovoljci iz Vinkovaca su na fejsu cinični: “Redarstvenike u Borovu selu ipak su pobili civili! Deca se igrala puškama”. I nakon svega iz HDZ-a samo muk. Treba još pregrmjeti Oluju pa će ploveće kazalište ići dalje. Primarna tema naše 6. Ličke je anketa s priglupim pitanjem: “Četrdeset i jedna godina je od Titove smrti. Je li, po vašem mišljenju, Tito a) pozitivna ličnost, b) negativna ličnost ?”. Mudro!

Kao da postaviš pitanje koji je bolji gazda? Onaj koji ima dvadeset hektara ili onaj koji ima dvadeset centimetara?! I sad pitanje HRT-u i njegovom Programskom vijeću: Znate li uopće kao “javna” televizija što se dogodilo u Borovu selu i koji je programski razlog da na dan tog stravičnog pokolja prenosite misu SPC-e koji vodi niški specijalac? S razlogom vas je Predsjednik RH usporedio sa Yutelom?

Nešto blaži, ali jednako istinito ubojit je bio kad vas je nazvao “prevarantima i državnom sramotom”. Predbacuje vam da svoje novinare gonite po sudovima i izbacujete na ulicu (slučaj Karoline Vidović Krišto i drugih). Uostalom, Zoran Milanović sve više sliči na hrvatsku varijantu Dark Horsea. Nekima je njegov vokabular pravo osvježenje, a drugim nije jasno zašto to nije govorio kad je bio predsjednik Vlade. Jednostavno. Samo budale i mrtvaci ne mijenjaju mišljenje. Bit je u tome da se ocijeni govori li Zoki istinu ili ne? Je li istina ono što je rekao o HRT-u, Žarku Puhovskom, Sanašvraki, Šeksu, Višnji Ljubičić, B.a.B.ama, Daliji Orešković, Marijani Puljak, GONG-u (kruhoborci, bore se za tuđi kruh…) Radi Borić, Vedrani Rudan, Peđi Grbinu, Tomislavu Tomaševiću (Wananabe gradonačelniku), Nevenu Barkoviću uredniku Indexa itd?

Kad smo već kod Nevena Barkovića, čitam na fejsu o kakvom se rasnom novinaru radi. “Mostova općina je uništila grob partizanskog heroja…”. I to grob partizana koji je poginuo “braneći imotski kraj od ustaša”. Wow! Liku, Hercegovinu, Imotski napali ustaše, a partizani su branili naš narod i narodnosti. K’o da su selo Ba napali četnici, a partizani ga branili od čiča Draže. Svakome tko će čitati ovu desničarsku kolumnu ostavljam izbor da sam donese zaključak. Zbori li Predsjednik RH istinu ili se iz nepoznatih razloga okomio na našu progresivnu elitu? Naravno, i ja se moram izjasniti.

Mišljenja sam da je predsjednik 100% u pravu. Zgodno i dirljivo zvuči činjenica da takve aperkate u glavu našim jugo-nostalgičarima, orjunašima, titoistima i mrziteljima ove države nikada nije uputio nitko iz stranke koja je stvorila ovu državu i dobila Domovinski rat. Tek nedavno je dio toga izrekao sin pok. predsjednika dr. Franje Tuđmana, Stjepan Tuđman. Ali on niti je političar, a ni član HDZ-a.

Tko je bez grijeha neka se prvi baci kamenom na Milorada Pupovca? Kraj će biti biblijski. Sram i razlaz…

Srbi otvoreno govore što žele

Na nagovor prijatelja gledao sam srpsku etabliranu emisiju “Ćirilica” na TV Happy.

Gosti su bili ministar vanjskih poslova iz doba Slobodana Miloševića i dva, tri akademika iz SANU. Moj opći utisak je bio kako je to nešto potpuno novo i drugačije nego li ono što na dnevnoj osnovi gledamo na našoj HTV 1,2,3 4, TV Novoj, RTL-u … Salonski ljevičari u Hrvatskoj jedva čekaju ponedjeljak da nas uvjere u istinu koju nam na dnevnoj bazi serviraju “istoričari”Klasić, Jakovina, Markovina, Goldstein i slični. tisak…

Za njih na istoku nema ništa novo. Međutim, u “Ćirilici” oni otvoreno i bez ikakve političke korektnosti iznose svoje stavove o “vrućim” srpskim temama. Npr.: Kosovo. Naravno, svi smatraju da je samo i isključivo srpsko. To nam nitko ne može da uzme! Ako Bog dade i srce junačko, svi Srbi će živjeti uskoro u jednoj državi. Pomoći će Putin, a ako treba i Kinezi. S Hrvatima se možemo dogovoriti, ali sa “Šiptarima” nema dogovora. Kosovo i Metohija su naši.

Nedavno se Davor Ivanković u Večernjaku zabrinuto upitao: “Što smjera Srbija?”. Neka pogleda Ćirilicu. Od Oluje su ratni kapaciteti u “poraženoj” Srbiji povećani više od 90%. Samo ove godine za 44%. Rusi im na veliko prodaju oružje, a nešto i poklanjaju. Crna Gora se već vraća kao drugo oko u glavi. Nakon Krima, Rusi su “veoma zainteresovani” za Boku, crnogorsku obalu i izlazak na “topla mora”. Gledam iznimno dugačku “Ćirilicu” i ne mogu vjerovati! RH u NATO savezu, u krilu EU-a, a Milomir Marić, urednik i voditelj emisije “Ćirilica” majstorski usklađuje želje svojih gostiju. Sve djeluje skladno i logično.

“Zna se što je naše”. “Šipci” ne mogu da stvore državu na srpskoj zemlji. Vučić “garantuje” da se “Oluja” više ne može ponoviti. Svi gosti se oko tih stvari slažu i složni su – Samo Sloga Srbina Spašava. Dočekao sam kraj emisije sa zluradim smiješkom na usnama. Tako su se  kur..li i 1995. g. Poslije odoh u krpe miran k’o pravi Hrvatek. Kaj nam pak moreju! Ipak me neki vrag podsvjesno mučio i nije mi dao da zaspim. Mudro zaključih kako danas više nije 1995. g, iako je 5. kolovoz blizu. Sjetih se kako je zapad garantirao Ukrajini za Krim…

Sjetih se slika nakon “Oluje”. Pobjedonosna HV od blizu 300.000 dobro naoružanih branitelja. Spremnih na sve. Danas imamo tek 12 tisuća vojnika, bez adekvatne avijacije… Pao mi je na pamet jedan pametni članak Denisa Derka u Večernjaku. Čak sam se sjetio i naslova: “Šteta što se povjesničari nisu dublje uhvatili u koštac s djelovanjem četnika u Hrvatskoj”. Pitam se samo koji povjesničari? Klasić i kompanija? Takve povjesničare nismo imali ni u komunizmu. Lijeva “istoričarska internacionala”. Klasić piše scenarij za partizanske serije. Nema emisije na lijevim televizijama bez njihovog sudjelovanja, ljevičarenja, popovanja o Titu i pravednoj osveti za ustaške zločine od 8. svibnja 1945. g.

“Pravedna osveta” kojom su se punile jame u  sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Sloveniji. A otkriveno ih je ravno 1.700!!!

Zašto se nitko od povjesničara ne bavi četnicima?

Po mom, ali i po uvjerenju mnogih najbolji hrvatski povjesničar je prof. dr. Josip Jurčević. Međutim, on je potpuno medijski blokiran. Čovjek je napisao dvadesetak izvrsnih knjiga o novijoj hrvatskoj povijesti. Njega nećete vidjeti u Otvorenom. Prije u “zatvorenom”. Derk ustvari “špota” povjesničare što nisu analizirali djelovanje četnika u Drugom svjetskom ratu, o čemu svjedoči izvrsni film Živojina Pavlovića “Zaseda” iz 1969. g. Film je nagrađen u Veneciji i nakon toga u tišini bunkeriran. Ako znamo da je ne tako davno SOA upozorila na proaktivno djelovanje četnika u Hrvatskoj, onda stvarno treba zabrinjavati da ni vlast ni “znanost” na to ne obraćaju nikakvu pažnju.

Pa ako “majstori” iz “Ćirilice” jednog lijepog dana, a možda i prije, opet “posade” balvane po cestama u “gori zelenoj” onda će naslov Derkove kolumne dobiti novi tragični smisao. Opet nedovoljno spremni, nenaoružani, s desetak tisuća tvrdih Ličana, Imoćana, Hercegovaca, uz dobre želje iz Bruxellesa, ali bez konkretne pomoći. To bi mogao biti jedan novi “deja vu”, ali bez Tuđmana koji je prema sadašnjoj političkoj ekipi pravi faraon. Sve to ne ulijeva bok-zna-kakav optimizam. Sve, baš sve Vlade nakon Tuđmanovog odlaska, rezale su vojni proračun, skresale naoružanje i ljudstvo. Nadam se da sam ipak samo bezrazložni pesimist. Uostalom, po jednoj definiciji optimist je u stvari loše obaviješteni pesimist.

Netko mi je poslao na WhatsApp Diplomatska uputstva Miloša Obrenovića koja je on dao srpskom pregovaraču Petru Ičku pred njegov odlazak u Carigrad. Evo samo malog dijela: “Pazi dobro, Petre, kad budeš tamo, pred sultanom, da se kurčiš bre, da vide Turci da  Srbija nije mačji kašalj. Ne mogu oni da rade što oni hoće. Ali Petre, dobro vodi računa, ako na tvoje kurčenje počne i sultan da se kurči, e ti Petre odma da se odkurčiš, jer je Srbija ipak mala zemlja. I da znaš Petre, sultan je slab na pare i na muško dupe, a mi para nemamo da ti damo”. Bojim se da bi, ako ne taj sultan, a ono bar Petar, odmah potpisao “Istanbulsku konvenciju…”.

Ljevičarska sekta

U Hrvatskoj već desecima godina djeluje ljevičarska medijska sekta zvana Hrvatsko novinarsko društvo. Podijelilo je ove, kao i svake godine, između sebe nagrade za 2020. g. Novinar 24 sata Ivan Pandžić je najbolji istraživački novinar. On i danas ima istu želju. Želi postati drugi Drago Hedl. U načelu ima logike. Neka napokon netko istraži tko je Drago Hedl. Večernjakov Boris Ščitar nagrađen je za najbolju fotografiju. Imao je veliku sreću da je nakon potresa ušao onako “makinalno” u razrušenu Sabornu crkvu Preobraženja Gospodnjeg i tamo zatekao mitropolita zagrebačko-ljubljanskog, danas patrijarha SPC-a Porfirija kako razgledava oštećene freske. Nagrađen je i novinar Pupovčevih Novosti. Predsjednica žirija Đurđica Klancir podijelila je nagrade valjda samo lijevom rukom. K’o u Bećarcu: “Bolji naši nego vaši… naši vaše nadigraše…”.

Sjetih se neke godine kad je netko, ne sjećam se tko, nagradio novinarku Nove TV Ivanu Petrović. Kod Ivane Petrović se novinarka piše velikim slovom. Razlika je velika. Kao da uspoređujete lijevog beka iz Varteksa i Lea Messija iz Barcelone. Koja je samo dreka i šmrcanje tada nastalo u ljevičarskoj novinarskoj sekti jer je, zamislite, nagrađena ona koja ne glorificira “samoupravljanje” i ne bori se za povratak Trga Maršala Tita te ne gleda svakodnevno preko Drine sanjajući o novom bratstvu i jedinstvu.

Naša Đurđa je u završnoj riječi spomenula “one koji bi željeli istinu da bude drugačija”. Baš tako. Sjetih se legendarne moskovske “Pravde”. Kad prevedete pravdu na hrvatski dobijete značenje “istina”. Unatoč nazivu, kroz čitavo stoljeće u Pravdi nisu napisali gotovo ništa istinito.

Čak su prevarili i Lenjina. Kad je Vladimir Ilič bio na samrti donijeli su mu Pravdu u kojoj je na naslovnoj strani bio izvještaj o velikoj pobjedi crvenih nad bijelima u bitci koja se nije nikada ni dogodila. I Vladimir Ilič Lenjin umro je sa sretnim osmjehom. Ovi danas kojima predsjedava Đurđica Klancir ne shvaćaju da bi život s ostvarenim željama bio glup. Pa neka onda i dalje mi maštamo o pravdi, a oni o trgu maršala Tita. Pogriješili su kad su besmrtnika pokopali. Da nisu, trg bi i danas bio njegov.

U stvari, karavana je davno prošla, a psi  i dalje laju…

Baćanović zna da je koalicijski partner HDZ-u

Često znam na fejsu pročitati komentar nekog sretnog Hrvateka: “Koja smo mi to država? Pred tjedan, dva ‘zločesti’ predsjednik Zoran Milanović posjetio je Borovo Selo, legendarno mjesto kraj Vukovara. Ušlo je u ‘istoriju’ jer je herojski obranilo srpsku nejač, žene i starce od 12 ‘ustaša’ koji su, preobučeni u ‘milicijske uniforme’, pokušali osloboditi zarobljene policajce.

Drugi Zoran, neki Baćanović, odlučio je ne primiti predsjednika RH jer je zaključio da je ovaj ‘ustaški’ iz Zagreba došao provocirati. Mirni, sabrani i pastoralni Milanović nazvao je nakon toga Baćanovića ‘papkom’. Kakav ‘diskurs’, uzbudili bi se u Indexu.

Naš Baća zna da je on koalicijski partner HDZ-u i da će vrijeme pokazati tko je tu zaista papak. Iz svojih ‘izvora’ Baća zna da je Predsjednik želio razgovarati o uklanjanju kapele ‘narodnom heroju’ Vukašinu Šoškočaninu. Vlasnik kapele je SPC pa neka Predsjednik razgovara s njima. Najbolje da imenuje biskupa Uzinića za pregovarača. On bi mogao srediti da se kapela malo ‘osvježi’ jer je zvono zahrđalo…

I predsjednik vukovarskog SDSS-a, HDZ-ovog partnera u Saboru, Srđan Kolar protiv je uklanjanja spomenika narodnom heroju Vukašinu. Kaže da se Srbi ne moraju ponašati kao da su oni  krivci… I tako je Zoki shvatio da nitko nije prorok u svom selu. Na Monte Videu javila se jedna drugarica iz Borova sela: ‘Smeta mi vaših 12 redarstvenika! Kao prvo, dete mi je jučer bilo uznemireno zbog ‘onih pesama’, jel’ to nije sramota za jednu državu; a drugo, ako vama smeta Šoškočaninova ploča, tako i nama smeta vaših 12 redarstvenika! Tko je njih poubijao? Gde su naši Srbi?’. Jedino što je žena točno kazala je ‘jel’ to nije sramota za jednu državu?'”.

Piše mi neki “moj”: “Vjerojatno sam glup. Hrvati kažu dom, a Srbi kuća. Zašto onda Hrvati kažu kućanica, a Srbi domaćica?”.


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  


-->