KAZIMIR MIKAŠEK: Tsunami mržnje prema Hrvatskoj i predsjednici Grabar Kitarović!

2 rujna, 2019 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Valjda su konačno svima u Hrvatskoj, s lijeve i s desne, koji organski ne podnose, omalovažavaju ili seksistički vrijeđaju Kolindu Grabar Kitarović i njenu obitelj, velikosrpski mrzitelji svega hrvatskog Vulin, Dačić i Vučić začepili usta svojom najnovijom kanonadom mržnje.PIŠE: Kazimir Mikašek Kazo

Jer ne bili bilo logično misliti da mrziteljski napadi na predsjednicu s Istoka znače jedino to da je ona dobra hrvatska predsjednica?

Ili se ipak varam? Jer dobar dio tog tsunamija mržnje, trolanja i spinova potekao je upravo iz hrvatske kuhinje iz pera i usta onih koje hrvatska javnost percipira najvećim domoljubima.

Naime, kultni voditelj kultne emisije „Bujica“, Velimir Bujanac, vjerojatno uz preporuku „Zoro osvetnika“, Mate Radeljića, prvi je na svom FB profilu upoznao hrvatsku, ali i srpsku javnost, da je hrvatska predsjednica na proslavi najveće hrvatske povijesne pobjede, na Kninskoj tvrđavi bila pijana.

Ta vijest poprimila je neviđene razmjere pa su neki Škorini suverenisti čak tvrdili da su predsjednicu pijanu s Kninske tvrđave nosili njeni savjetnici. Nitko nikada Predsjednicu nije optužio da pije, toga se ranije nije sjetio ni predsjednik Josipović, a danas, eto u vrijeme predizborne kampanje domoljubi su joj iskopali taj smrtni grijeh!?

Kao posljedica te izjave o predsjedničinom pijanstvu već danima se na ekranima TV kuća u Hrvatskoj vrti slika kako predsjednica iz sveg glasa pjeva? Ali što pjeva nitko ni zuc?

Predsjednica je sa svojim generalima i suradnicima na Kninskoj pobjedničkoj tvrđavi pjevala najljepšu hrvatsku ariju iz Zajčeve opere Nikola Šubić Zrinski, „U boj u boj“! I predsjednica i Zajc i planetarno poznata hrvatska arija „U boj u boj“, i opera „Nikola Šubić Zrinski“, time su na mrziteljsko-propagandistički način, mizerno već danima izvrgnuti nevjerojatnom ruglu.

Netko će kazati kriva je predsjednica jer je pjevala! Pjevala je jer je slavila je pobjedu, nije bila na pogrebu.

Netko će kazati ona je svojim ponašanjem izazvala tu spiralu podsmjeha i mržnje i sve će ostati na tome? Ma gdje to piše da Predsjednica ne smije zapjevati  slaveći najveću hrvatsku pobjedu? U kojem to Ustavu ili protokolarnoj bilježnici piše da predsjednica ne smije emocionalno iskazivati svoje domoljublje i Hrvatstvo, gdje to piše da konačno ne smije popiti i čašu vina u čast najvećem povijesnom danu Hrvatske?

Je li se netko uopće upitao što je tu večer pio ministar Božinović, ili možda premijer Andrej Plenković, ili bilo tko drugi? Samo zlonamjerni mrzitelji su to zamjerili isključivo Kolindi Grabar Kitarović, zamjerili su joj samo oni koji rušeći Kolindu Grabar Kitarović, prostiru crveni tepih Zoranu Milanoviću na put prema Pantovčaku!

Kao po nekoj dirigiranoj digitalnoj slagalici na tu cijelu papazjaniju se naslonio etički veleizdajnik hrvatskih nacionalnih interesa Milorad Pupovac, veliki borac protiv NDH-azijske utvare.

Pupavac, iz pozicije saborskog zastupnika u Hrvatskom državnom saboru, iz pozicije člana Plenkovićeve vladajuće većine, mrtav hladan, patetično ozbiljan, uvrijeđen i iznenađen, ni pet ni šest, optužio je Hrvatsku da je sljednica NDH, da je fašistička država, zbog toga što su se eto potukli tamo neki elementi navijačkih skupina proglašavajući to apriori mržnjom prema srpskom narodu!?

Veliki borac protiv mržnje, bez ikakvog pardona sije mržnju prema vlastitoj domovini u kojoj živi, radi, prima ogromnu plaću iz džepova poštenih Hrvatica i Hrvata i još je za tu mržnju njegovo SNV-e godišnje nagrađeno s preko tri milijuna kuna.

Pa onda „Srpske novosti u srcu Hrvatske pišu naslove „Lijepa naša lijepo gori“ ili preimenuje hrvatsku himnu u „Lijepa naša haubica“! A Pupavac vlada i smije nam se u brk!?

Pa nas Hrvate doista treba ubiti, jer šutke promatramo tu eklatantnu veleizdaju! Ako nas ne ubiju, jer shvaćaju da zato nema potrebe, to će biti znak da smo već sami napravili grupno, etičko i moralno samoubojstvo i nitko nas dodatno ne treba ubijati! Desetljećima i stoljećima smo sanjali i doslovno krvarili za Hrvatsku, a danas malo pomalo to lakonski prolijevamo kao tek svježe izmuženo mlijeko i ponašamo se poput ritajuće lude krave.

Nakon mnoštva prozivki, ukazala nam se konačno predsjednica Kolinda Grabar Kitarović da, kao posljednja,  za HRT komentira napade (stvarne i izmišljene) na Srbe u Hrvatkoj.

I ponovila bolnu istinu, jer što je drugo genocidno etičko čišćenje Hrvata sa hrvatskih prostora ako nije dominantni velikosrpski totalitarizam, što je drugo poznata inačica „Serbien ist judenfrei“ iz fašističkog razdoblja Nedićeve Srbije, ako ne čistokrvni fašizam koji svoje antisemitske korijene vuče još od Ilije Garašanina i patrijarha Srpske pravoslavne crkve?

Što su drugo brojni srbijanski koncentracijski logori tijekom Drugog svjetskog rata, što su srbijanski koncentracijski logori na tlu Srbije tijekom Domovinskog rata, ako ne čistokrvni velikosrpski fašizam!?

Predsjednica je još kazala da srpski tenkovi više nikada neće u hrvatski Vukovar, aludirajući valjda na vukovarski tenk izložen pred Marakanom. I lupila je šakom o stol! E sad, to šakom o stol možda i nije primjereno državničkoj komunikaciji, ali za one koji imaju samo oči, a ne žele čuti što je predsjednica htjela kazati lupanje šakom o stol je postalo najveća sprdnja.

Zbog benignog lupanja šakom o stol ujedinili su se protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i desni i lijevi, i komunisti i velikosrpski fašisti pa se u svojevrsnom novokomponiranom „Kozaračkom kolu“ pokušavaju ismijavati Predsjednicu kako bi obezvrijedili njezin intervju za HRT.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović može biti spokojna, čiste savjesti osobito prema onoj većini koja želi i vidjeti, čuti i razumjeti. A konačno dobronamjernicima nije nikada bio problem kršćanski oprostiti neke nebitne detalje iz Njenih istupa?

Poanta je u tome, što je veći tsunami mržnje prema Njoj i prema Hrvatskoj, lakše će verificirati elegantniju i uvjerljiviju potvrdu svog drugog mandata.

Pa onda mrzitelji što se čeka, dobrodošli ste da u zajedništvu sa četnicima Vulinom, Dačićem i Vučićem krenete već jučer sa novim setom trolanja i mržnje prema predsjednici Kolindi Grabar Kitarović!?

Iz Varaždina, sa „Špancirfesta“, Škoro je podrugljivo poručio da će on biti bolji predsjednik, jer on neće lupati po „namještaju“ na Pantovčaku. Škoro je u pravu jer će namještaju na Pantovčaku vidjeti tek na razglednicama.

Kazimir Mikašek-Kazo

Mišljenja i stavovi objavljeni u kolumnama osobni su stavovi autora i ne moraju biti i stavovi redakcije.

 

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •