William Jefferson Clinton je jedini krivac za pokolje u BiH i genocid u Srebrenici

srpanj 12, 2016 maxportal
Share Button

William Jefferson Clinton je izravno jedini krivac za genocid u Srebrenici, koliko god mu se svi vješali oko vrata, cmizdrili i spremali mu suprugu na njegovo mjesto.No prvo je prvo… Nakon što je GHW Bush pravilno procijenio o čemu se radi te radi idiota Rossa Perota izgubio izbore u kritičnim danima za Balkan, pošten kao što je bio cijeli život, nije novodolazećem POTUS u htio ostaviti neriješenu situaciju i na izravan upit prijelaznom timu, da li da pošalje par brodova u Jadran, Waren Christopher mu je odgovorio da to sačeka dok mr. President ne vidi o čemu se radi.

Trebalo mu je 4 godinice i propast svake inicijative na Bliskom Istoku, da se napokon skine s tekuće Miss Lewinski i shvati da mu možda na Balkanu leži Nobel. Nije. Na Balkanu mu je ležala Srebrenica. Kruna svih već palih od Ovčare pa dalje.

Zašto je Srebrenica genocid? Jednostavno zato jer je precizirana Konvencijom o genocidu, definiranom Aušvicom i to ni jedno ljudsko smeće od Chomskog, Alija, Ramadana, Kleinove, Pintera ili Zuroffa, ne može promijeniti. Mogao ga je zaustaviti predsjednik USA William Jefferson Clinton. Jednostavno. Jednostavno, mogao je samo zviznuti jednoj MEU ili svom SAC EUR u, mislim da je to bio tada Clark, te poslati 1 (slovima jednu) zračno – desantnu brigadu na Srebrenicu i pustiti s lanca najjebenijeg psa rata ikada, te sve zaboraviti. Možda bi mu legao i Nobel.

Tehnički, poslati po pukovniju padobranaca na svaku kriznu točku u BiH je bilo samo pitanje jaja, no njegova su bila zauzeta nečim drugim. Par tjedana poslije, vojska Republike Hrvatske i Atif Dudaković, nisu imali dvojbe koliko je sati. Kada su odvajali sve muške od supruga i majki, ne treba dvojiti tko je to mogao spriječiti.

Samo najmoćniji čovjek na svijetu. Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. No on nije bio Eisehover, Nixon, GHW Bush, GW ili RW Reagan. On je bi to što je bio. Ziheraš. A sada mu i hrabra supruga koja je jedva ostala živa pod srpskim snajperima na tuzlanskom aerodromu, dolazi. Ovo je trebao biti pomen i rahmet duši Srebreničanima, a gorčina još truje dušu… Nepovratno.

Goran Raguž/foto:

Komentari
Share Button