ZLATKO PINTER: Pupovac na Božićnom domjenku ponovno pljunuo u lice Hrvatima

siječanj 6, 2018 maxportal
Share Button

Bezobrazluk Milorada Pupovca kraja ni mjere nema. To je već odavno poznata činjenica, koju on svako malo potvrdi i potkrijepi svojim istupima. 

 

Pupovac Boga nema, niti u njega vjeruje. Bog i religija Pupovcu služe samo kao puko političko sredstvo i ništa drugo. Jer, da nije tako, poštedio bi nas svojih uvreda barem za Božić.

I ove godine na tradicionalnom domjenku SNV-a u povodu pravoslavnog Božića, nakon što je svoje uvodno „ekumensko“ slovo održao Porfirije Perić – inače poznat vascijeloj Hrvatskoj po onoj snimci na kojoj s nekoliko kolega (srpskih episkopa) pjeva u slavu četničkog koljača i zločinca iz Drugoga svjetskog rata vojvode Momčila Đujića – Pupovac je ravnodušno i drsko, kako to samo on zna, opet gurnuo Plenkoviću pod nos „srpsku ugroženost“ i „hrvatsku mržnju“ upakiranu u traktat o pjesniku pravoslavcu Petru Preradoviću.

„Kada bi se mjerili po Petru Preradoviću ne bi mržnja prema Srbima bila mjera hrvatske slobode“ – među ostalim je rekao Pupovac, dok je Plenković smjerno gledao preda se i premještao se s noge na nogu (Vidi:  http://vijesti.hrt.hr/423702/prijam-snv-a-u-povodu-bozica-po-julijanskom-kalendaru)

Dakle, tradicionalno, kako se to kod Pupovca često događalo, za Srbe je rezerviran ‘humanizam’, ‘bogoljublje’, ‘čovjekoljublje’, za Hrvate ‘mržnja’ koja je po njemu MJERA HRVATSKE SLOBODE.

Bezobrazluk? Drskost? Pokvarenost?

Više i gore od toga.

Umjesto bilo kakve polemike s Pupovcem i njegovim bolesnim stavovima kojima smišljeno i na perfidan način truje političku klimu i hrvatsko-srpske odnose već više od 25 godina, ipak bih rekao, kako bi mu bolje bilo DA SVOJE SUNARODNJAKE  POUČI TOLERANCIJI I MIRU, A NE NAS HRVATE. I DA POČNE OD PORFIRIJA. I ONDA PROBLEMA BITI NEĆE. GARANT.

U Hrvatskoj će biti mir kad srpsku manjinu budu predstavljali normalni i civilizirani ljudi, a ne huškači poput Milorada Pupovca.

I kad jednom ti isti Srbi prestanu moliti Boga da u Hrvatskoj zavlada suša, a u Srbiji padne kiša.

 

Komentari
Share Button