NOVI STUDIJSKI ALBUM ŽELJKA BEBEKA “ONO NEŠTO NAŠE”!

srpanj 15, 2017 maxportal
Share Button

Ovih je dana Željko Bebek završio snimanje svog novog studijskog albuma čiji se izlazak očekuje u prvoj polovici rujna.Jedan od najznačajnijih glazbenika u regiji i jedan od naših najboljih rock pjevača nakon pet godina spreman je objaviti novi album najavljen s tri sjajna singla: Prvak svijeta“, „Ja po kafanama“ i „Ono nešto naše.

Upravo po, ovom, zadnjem aktualnom singlu s kojim je nastupio na ovogodišnjem CMC festivalu nazvan je i novi album dok je singl „Ja po kafanama“ proglašen hitom godine u zabavnoj glazbi na dodijeli nagrada Cesarica, a Bebek je kolekciji svojih brojnih priznanja pridodao još jednu vrijednu nagradu.

Odlična prihvaćenost sva tri singla objavljena u zadnjih par godina dovoljna su naznaka da je novi Bebekov album onaj koji će izazvati posebnu euforiju kod publike.

Da svaka pjesma postane i hit pobrinula se jaka autorska ekipa koju čine Branimir Mihaljević, Fayo, Nenad Ninčević, Darko Bakić, Antonija Šola i Mario Mihaljević, a s posebnim nestrpljenjem očekuje se predstavljanje pjesme „Ako voliš ovu ženu koju Bebek pjeva s Oliverom Dragojevićem.

Suradnja ova dva pjevača karakterističnih i prepoznatljivih vokala u pjesmi u kojoj dva zrela muškarca pjevaju o ljubavi sigurno će izmamiti suze mnogima. Osim ove suradnje,  na albumu će se naći i pjesma s mladim tamburašima Gospodarima noći.

Godinama nismo izdavali albume, ali sam stalno tu prisutan sa singlovima i to jako uspješnim. Svi oni, uz naravno, nove pjesme će se naći na mom novom albumu zahvaljujući ekipi koja ga je radila. Krasni tekstovi i sve te nove pjesme nekakav su moj put u vrhunac karijere i nadam se da će se svima svidjeti jednako kao i meni. Jako sam sretan što sad sjedim pred kamerom i radim final”, rekao je uzbuđeno Željko Bebek na snimanju za naslovnicu albuma.

Pred objektivom iskusnog Ljube Zdjelarevića Bebek je mirno slušao upute i strpljivo pozirao za cover albuma, a ishod cijele ekipe koja sudjeluje u stvaranju albuma „Ono nešto naše“ čiji će izlazak obilježiti godinu vidjet ćemo jako brzo.

Prije tri godine Croatia Records je obilježila Bebekovu okruglu obljetnicu sjajnim izdanjem Antologija – Bebek – 40 godina“ i podsjetila publiku na njegovu impresivnu solo karijeru, ali i na dane kad je legendarno Bijelo dugme bilo na vrhuncu svoje popularnosti. Antologijsko izdanje sadrži četiri CDa na kojima se nalaze hitovi Bijelog dugmeta iz vremena kad je Bebek bio pjevač, a sve pjesme remasterirane su u Abbey Road studiju u Londonu.

Drugi i treći CD sadrže sve hitove Bebekove solo karijere kao što su Sinoć sam pola kafane popio“, “Da je sreće bilo”, “Šta je meni ovo trebalo”, “Tijana”, ali i uspješnice s posljednjeg albuma “Gdje sam bio, s kim sam pio”, “Ožiljak” i “Kaldrma”.

Na posljednjem, četvrtom CD-u, našle su se Bebekove suradnje s Halidom Bešlićem (“Da zna zora”), Alkom Vuicom (“Ako odeš”), Severinom (“Rastajem se od života”), Crvenom jabukom (“Kletva”), Varaždinskim tamburaškim orkestrom i Zagrebačkom filharmonijom.

Foto:pressKomentari
Share Button