“CARSKA GOZBA” ŠEFA HŽ-a NA RAČUN DRŽAVE: Kolegice s posla vodio u Opatiju na hobotnice od 570 kuna

siječanj 27, 2017 maxportal
Share Button

Ivan Kršić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture, u dva je navrata u studenome prošle godine u poznatom opatijskom restoranu Bevanda službenom karticom platio dvije večere koje su tu državnu tvrtku stajale čak 8430 kuna.



Na dva računa  koje je objavio Jutarnji list, a  koja je potpisao sam Kršić, vidljivo da je trošak poslovnih večera išao na račun HŽ Infrastrukture, što i potvrđuju u toj tvrtki kćeri Hrvatskih željeznica.

Prvi račun izdan je 10. studenoga prošle godine u 00.56 sati, a na kasnoj večeri u Opatiji su, kako doznajemo, bili Kršić i njegove dvije kolegice iz firme, Sanja Vučić, direktorica Sektora za fondove EU, i Iva Bakula, direktorica Kontrolinga.

Na jednu večeru za njih troje potrošilo se 3490 kuna. Jeo se tatarski od škampi koji u poznatom restoranu košta 220 kuna, pojelo se šest komada kamenica od 210 kuna, tatarski od jadranske tune od 160 kuna, tri kraka jadranske hobotnice za 570 kuna, carpaccio od plemenite bijele ribe za 240 kuna, te dva kratko pečena fileta od tune i palamide za 360 kuna.

Za aperitiv su se Kršić i njegove dvije kolegice počastili s tri Zacapa ruma od 270 kuna, popilo se šest čaša Tomac Millenium Brut pjenušca od 270 kuna, jedan sorbetto pjenušac, te dvije butelje Movia Veliko Rdeče vina od 900 kuna.

Drugi račun izdan je 29. studenoga prošle godine u 01.41 sat, a ukupni ceh za pet ljudi bio je 4940 kuna.

Za dva fileta grdobine potrošili su 480 kuna, za jelo s jastogom 700 kuna, za guščju jetru 625 kuna, jeo se i pršut te razni kolači. Sve to zalili su sa 11 čaša Tomac Millenium Brut pjenušca, Malvazijom od 180 kuna te buteljama vina Movia Veliko Rdeče od kojih svaka stoji 450 kuna.

 

Restoran Bevanda pojasnio što su  jeli direktor Kršić i njegove kolegice:

 

  • 23 godine star rum Zacapa smatra se jednim od najboljih ultra premium rumova na svijetu, a odležava na visini od 2300 metara u takozvanoj “kući iznad oblaka”.
  • Navedena guščja jetra – Rougié jedan je od svjetskih top brandova te delicije.
  • Kamenice koje spominjete u tekstu nisu domaće, već uvozne kamenice koje petu generaciju zaredom proizvodi poznata francuska obitelj Gillardeau na malom imanju pored grada La Rochelle na zapadu Francuske i smatraju se jednima od najboljih na svijetu.
  • Kozica Gambero Rosso živi na dubini od 600 metara, a nabavna cijena za veće primjerke premašuje i 70 eura za kilogram.
  • O cijeni kvarnerskog škampa, španjolskog pršuta i živog viškog jastoga ne treba trošiti riječi.
  • Crveno vino ugledne kuće Movia, Veliko rdeče iz berbe 2004., predstavlja vrhunsku godinu berbe, odležavano je u podrumskim uvjetima 10 godina, a nabavna cijena bez PDV-a kreće mu se oko 350 kuna.

 

Foto:Jutarnji list

Komentari
Share Button