DOBRA PRILIKA: U Srbiji se od danas može kladiti na pobjednika izbora

ožujak 3, 2017 maxportal
Share Button

U KAMPANJU za predstojeće predsjedničke izbore u Srbiji uključile su se i kladionice, a po dosadašnjim prognozama najviše šanse za pobjedu ima aktualni premijer Aleksandar Vučić, prenosi beogradski tisak.Uz koeficijent od 1,6 Vučićeva pobjeda ipak nije posve sigurna, no riječ je o najmanjem koeficijentu među dosad poznatim kandidatima. Za neupućene, u kladiteljsku matematiku, za 100 uloženih kuna dobitak je 60 kuna.

Koeficijent na Vučića donedavno je bio samo 1,25, ali se promijenio poslije proglašenja kandidature donedavnog predsjedatelja Općom skupštinom UN-a i bivšeg šefa diplomacije Vuka Jeremića.

Trenutni koenficijent od 1,6 među iskusnim beogradskim kladioničarima tumači se ‘kao gotovo izvjesna pobjeda, ali nikako kao posve sigurna, jer bi u tom slučaju kvota bila oko 1,2’, piše beogradski list Danas. Pojedine beogradske sportske kladionice već su u svojim ponudama za klađenje objavile i specijale posvećene predsjedničkim izborima koji se očekuju krajem travnja, ali kažu da se “još nitko ne kladi na pobjednika”.

Klađenje na Vučića donijelo bi najmanju zaradu u slučaju njegove pobjede, a poslije njega slijede Tomislav Nikolić, na kojeg bi uloženi euro donio 2,3 puta više i šef diplomacije Ivica Dačić, na kojeg je koeficijent 10.

Klađenje na Vuka Jeremića donijelo bi 12 puta veću zaradu od uloženog iznosa, a pučkom pravobranitelju Saši Jankoviću kladionice su dodijelile koeficijent 18.

Klađenje na vođu radikala Vojislava Šešelja za uloženi euro donijelo bi, u slučaju njegove izborne pobjede, 20 puta više, a za potpredsjednike u Vučićevoj vladi Rasima Ljajića i Zoranu Mihajlović čak 50.

Koeficijenti za autsajdere idu do 1,000

Zanimljivo je da se nekadašnjem predsjedniku Borisu Tadiću na kladionicama daju uvjerljivo najmanje šanse uz kvotu 500, dok su na začelju liste apsolutni autsajderi, uz kvote od 700 do čak 1.000, za pobjedu vođe Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića ili Vuka Draškovića.

Posljednji presjek koeficijenata prije početka kampanje Vuka Jeremića za Vučićevu pobjedu bio je 1,25, Nikolićevu 1,8, dok je Šešelj imao koeficijent sedam, a Janković 10. Jedini koji je smanjio koeficijent je Vuk Jeremić, koji je u prethodnim tjednima imao čak 25, piše list Danas.

Mandat aktualnom predsjedniku Tomislavu Nikoliću traje do svibnja ove godine, a očekuje se da će izbori biti raspisani za kraj travnja. Nikolić i Vučić nedavno su najavili da će vladajuća Srpska napredna stranka priopćiti ime svog kandidata sredinom veljače i da će kampanja trajati samo dva mjeseca.

MP/Hina

 Komentari
Share Button