NEOBIČAN REKORD: Hercegovački par se razveo nakon tri dana braka

siječanj 8, 2018 maxportal
Share Button

HERCEGOVAČKE svadbe poznate su po velikim proslavama koje uključuju nekoliko stotina ljudi, a Hercegovce bije glas da su konzervativni i da su razvodi prava rijetkost. 

 

Ipak, ovih dana susjedna zemlja bruji o razvodu koji je pokrenut samo tri dana nakon što je svadba završila.

Upravo takav jedan slučaj zabilježen je u Trebinju u Bosni i Hercegovini. Mladenci su se vjenčali u subotu i već u srijedu podnijeli su zahtjev za razvod braka. U braku su izdržali samo tri dana, a što je uzrok njihovom iznenadnom razlazu javnosti nije poznato.

Vaso Čihorić, matičar iz Trebinja kaže kako je upoznat s ovim slučajem i dodaje kako ipak do službenog okončanja braka nije moglo doći u tako kratkom periodu.

– Mladenci su počeli živjeti odvojeno, ali do sudskog razvoda je prošlo i nekoliko mjeseci – objašnjava Čihorić.

Ta vijest je ponovno je aktualizirala priču iz Bihaća, gdje je mladenka pobjegla sa svadbenog veselja prije nego se spustio mrak. Navodno je bila prisiljena na brak s Bosancem te je pobjegla preko granice sa svojim dečkom iz Njemačke. Budući da ova priča nikada nije službeno potvrđena, par iz Trebinja vjerojatno drži rekord u susjednoj zemlji.

Sličan slučaj rekordnog razvoda zabilježen je  i u Bijeljini gdje je par u braku izdržao 12 dana.

Dragana Ljubojević iz matičnog ureda u Bijeljini kaže kako je taj brak počeo grandioznom svadbom  i ništa nije dalo naslutiti kako postoje problemi kod ovog para.

Telegraf prenosi da, neslužbeno, u Bosni i Hercegovini postoji i definitivno najkraći brak koji je potrajao svega nekoliko sati jer je mladenka istu večer kad se vjenčanje održalo pobjegla od supruga.

Megy M./Foto:ilustracija

Komentari
Share Button