PREPISKA SEVERINE I MILANA: Posvađali se zbog Vukovara i proslave “Oluje”

travanj 26, 2018 maxportal
Share Button

Kako traje parnica za skrbništvo između poznate hrvatske pjevačice Severine i njezinog bivšeg partnera srpskog biznismena Milana Popovića, u medije cure i više nego zanimljivi detalji.Prema pisanju srpskog Blica do novih rasprava između bivšeg para je došlo zbog upisa njihovog sina u školu.

Milan Popović želi da upišu si sina u Američku međunarodnu školu u Zagrebu, a Severina jednu osnovnu školu u Zagrebu, koja je „poluprivatna-polujavna“.

“Smatram da Američka međunarodna škola ima mnoge prednosti za našeg sina. Zbog vjerojatnosti da će život provoditi u raznim zemljama širom svijeta (zbog roditelja koji su iz različitih država) u njegovom je najboljem interesu da stekne savršeno znanje engleskog jezika i dobije diplomu koja bi mu omogućila upis u bilo koju međunarodnu školu u bilo kojoj zemlji”, rekao je Popović preko svojih odvjetnika

Naveo je prednosti škole poput lokacije koja je na pola puta između njegovog i Severininog stana u Zagrebu, činjenicu da se radi o najsuvremenijoj obrazovnoj ustanovi u Hrvatskoj, ako ne i u cijeloj regiji, kao i činjenicu da su predavači iz engleskog govornog područja, visoka sigurnost škole te da osim osnovne, nudi i srednje obrazovanje, što znači da bi dijete daljnje obrazovanje nastavilo u istoj ustanovi.

Jedan od argumenata Milana Popovića jest da je škola uistinu međunarodna budući da se broj učenika jedne nacionalnosti ograničava na 20 posto, a  sve troškove bi snosio on budući da je i kupio stan u blizini škole kako bi olakšao dijetu put do škole.

Severina pak drugačiji stav prema pitanju škole.

Ona insistira na upisu djeteta u osnovnu školu u Zagrebu koja ima međunarodni program, a naglasak stavlja na činjenu da bi dijetu društvo iz škole bilo pretežno hrvatske nacionalnosti te da je Aleksandar Hrvat koji od rođenja živi u Zagrebu i da je u njegovom interesu da prvenstveno uči hrvatski jezik.

“On je u vrtiću počeo čiti pisati i čitati na hrvatskom, a u osnovnoj školi mora prvo savršeno da naučiti svoj maternji jezik, a tek potom i strane jezike” glavni je Severinin argument

Popović je izrazio strah od moguće diskriminacije Aleksandra jer mu je otac Srbin.

“Kao primjer navodim da djeca u toj školi obilježavaju dan pada Vukovara i da bi Aleksandar mogao da bude izložen diskriminaciji vršnjaka”, jedan je u nizu Milanovih primjedbi.

“Prije svega, Aleksandar je Hrvat pa nema razloga da bude žrtva diskriminacije drugih Hrvata. Godišnjicu pada Vukovara, godišnjicu Oluje i slično obilježava cijela Hrvatska te je riječ o dijelu povijesti o čemu će Aleksandar, kao i svako drugo dijete, učiti u školi”, rekla je Severina, navodi Blic.

Komentari
Share Button