Severina uzvratila Karleuši: “Jedi te SNS sendviče i ne spominji mi sina više nikad”

26 svibnja, 2024 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Srpska folk zvijezda Jelena Karleuša jako je reterirala u svojim političkim stavovima, pa je tako zbog Srebrenice napala Severinu i to zbog intervjua koji datira još iz 2022. godine.U njemu splitska pjevačica navodi kako je riječ o genocidu i da bi Srbija trebala platiti odštetu, a kako je Karleušu očito razbjesnila UN-ova rezolucija, iskopala je ovo Severinino staro gostovanje na televiziji i stavila na Facebook.

“Ja sam sad ispala najgori ustaša rekavši da je u Srebrenici bio genocid, što i je bio genocid, kako god oni to nazivali: veliki zločin, mali zločin ili srednji zločin. Ali, radi se samo o tome, da ako je bio genocid, onda bi neka država toj državi trebala platiti odštetu. Mislim da samo zbog toga oni ne priznaju da se to tako zove”, rekla je Severina.

Karleuši je zasmetalo to što je Severina rekla pa se obrušila na hrvatsku pjevačicu:

“Severina, a zašto je tebi bitno koristi li se riječ zločin ili riječ genocid? Zašto se ti baviš prosuđivanjem što je bilo i pojašnjavanjem?! Ako je samo do novca i odštete(?!), koliku je odštetu tvoja država platila Srbiji za Jasenovac? Hmm? Naplaćuje li se na tonu mesa ili na broj ljudi? Koliko košta, na primjer, milijun života? Koliko za milijun Srba i hoćete li popust jer je bilo i Židova? Romi gratis?”, piše je Karleuša.

OVA IZJAVA ĆE HRVATSKU KOŠTATI MILIJARDE🫣

SEVERINA A ZAŠTO JE TEBI BITNO DA LI SE KORISTI REČ ZLOČIN ILI REČ GENOCID? ZAŠTO SE TI BAVIŠ PRESUDJIVANJEM ŠTA JE BILO I POJAŠNJAVANJEM?!
Ako je samo do para i odštete(?!) koliku je odštetu tvoja država platila Srbiji za Jasenovac? Hmm? Da li se naplaćuje na tonu mesa ili na broj ljudi? Koliko košta na primer MILION života? Koliko za milion Srba i da li hoćete popust jer je bilo i Jevreja? Romi gratis? Tražite li popust na količinu i utrošeni trud jer baš je bilo potrebno MNOGO VOLJE I TRUDA da se postigne ta cifra u samo jednom logoru! A imaš li cenovnik koliko Hrvatska treba da plati odštetu za jedini dečiji logor na svetu? Ako je dečiji logor je l to tarifiraš kao “mali” zločin ili veliki zločin? Kako ti to nazivaš Severina, hm? Hoćemo onda da fino platimo jedni drugima pa da se volimo? Čist račun duga ljubav? Ima li Hrvatska para ili da šmekerski oprostimo dug zarad komšijskih odnosa? Šta nam teško, oprostićemo i to što si Srpkinja a nazivaš nas “oni”. Ako smo krvnoj braći Crnogorcima oprostili što za male pare glasaju protiv sopstvenog naroda i potresaju kosti svojih djedova koji su se ponosno nazivali (kako? 😏) zašto ne bi sve svima? Srbija je velika i jaka. Nije sve u parama draga Severina, nije ovde reč o plaćanju, ovde je reč o reči GENOCID. Jer GENOCID ne mogu učiniti pojedinci koji su za to odavno osudjeni. Za GENOCID se krivi čitav narod. Ko ti kaže da se Srbija u toj rezoluciji ne pominje, zašto bi onda Srbija platila odštetu?! Hmmm? Malo logike lutko, koristi glavicu i za razmišljanje, nd samo za Botox. A Srbi, narod koji je najviše stradao u 20. veku, mogu samo da budu veliki, ponosni, ČASNI NAROD. Ne genocidan narod. Jer taj žig neću da nosim ni ja ni moja deca ni moji unuci jer u moje ime niko nije ubijao nevine ljude u gradjanskom ratu u Bosni sa kojim ja nemam ama baš nikakve veze! Ps(a i tvoj sin, koji je Srbin, nosiće taj žig, ako se ta istorijska nepravda desi! Pokušaj da se ne trudiš više da budeš ovoliko “pametna”)

Objavljuje Jelena Karleuša u Četvrtak, 23. svibnja 2024.

“Tražite li popust na količinu i utrošeni trud jer baš je bilo potrebno mnogo volje i truda da se postigne ta cifra u samo jednom logoru! A imaš li cjenik koliko Hrvatska treba platiti odštetu za jedini dječji logor na svijetu?

Ako je dječji logor je l’ to cijeniš kao “mali” zločin ili veliki zločin? Kako ti to nazivaš Severina, hm? Hoćemo onda fino platiti jedni drugima pa da se volimo? Čist račun duga ljubav?

Još je napisala:

“Za genocid se krivi čitav narod. Tko ti kaže da se Srbija u toj rezoluciji ne spominje, zašto bi onda Srbija platila odštetu?! Hmmm? Malo logike, lutko, koristi glavicu i za razmišljanje, ne samo za botox. A Srbi, narod koji je najviše stradao u 20. vijeku, mogu samo da budu veliki, ponosni, časni narod. Ne genocidan narod. Jer taj žig neću nositi, ni ja ni moja djeca ni moji unuci jer u moje ime nitko nije ubijao nevine ljude u građanskom ratu u Bosni s kojim ja nemam ama baš nikakve veze!

P. S. A i tvoj sin, koji je Srbin, nosit će taj žig, ako se ta historijski nepravda desi! Pokušaj da se ne trudiš više da budeš ovoliko ‘pametna‘.”, iznjela je ne baš shvatljivim slijedom misli Karleuša. Severina na prvu nije komenirala njezin ispad, no onda je uzvratila, barem tako tvrdi sama Karleuša.

Sevrina: “Jedi te SNS sendviče i ne spominji mi sina više nikad”

“Velika muka natjera čovjeka na tugu i beščašće. Jedi taj SNS sendvič i ne spominji mi sina više nikad”, objavila je screenshoot navodne Severinine reakcije srpska pjevačica.

Bosanskohercegovači mediji zaključili kako je Karleuša izgubila moralni kompas. Portal Klix.ba tako je objavio njezine stare objave upravo o toj temi, a koje se jako razlikuju od ovog što sada iznosi. Ona je 2014. godine na Facebooku objavila posvetu žrtvama genocida u Srebrenici.

“11. 7. 1995. Počnite da brojite do 8.372… Uz svaki izgovoreni broj, zamislite da je jedan čovjek pao… Brojite… 1, 2, 3… 100, 200, 500… 1.000, 2.000, 3.000… Koliko treba vremena da se ubije 8.372 ljudi? Malo vremena i mnogo mržnje, bezumlja i zla. Zar je moguće da se to desilo? Da. Za nauk svima nama, za nauk novim generacijama. Da se ludilo ne ponovi. Srebrenica, 11. 7. 1995.”, napisala je tada.

Na 21. godišnjicu genocida u Srebrenici je podijelila fotografiju tabuta u Potočarima uz opis: “1, 2, 3, 4, 5, otac, sin, brat, 10, 11…”

S obzirom na činjenicu da joj je u proteklih nekoliko godina karijera bila u padu, odlučila se za radikalan korak – približavanje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Đorđe Stanković, opozicioni narodni poslanik Narodne stranke iz Niša, je prošle godine naveo da će ona od Telekoma Srbije, između ostalog, dobiti 350.000 eura za snimanje albuma.

“Jedna Jelena Karleuša dobit će milijun i po eura od Telekoma. Dobit će 350 hiljada eura za svoj album, 150 hiljada za druge troškove i milijun eura za emisiju koju će imati na Televiziji Prva. To će biti neki pandan neke bivše emisije koju je držao Ivan Ivanović na toj televiziji, neke emisije zabavnog karaktera koju u ovom momentu političkog, zabavnog karaktera ima Zoran Kesić”, kazao je reagirajući na novi Zakon o elektronskim komunikacijama u Republičkom parlamentu.

Dodao je da je Telekom Srbija kasica prasica države i da se po potrebi daje raznim kumovima, braći i ostalima, ali se sada daje i onima koji treba da kažu neku dobru riječi kada bude zatrebalo na nekoj televiziji.

Karleuša je zbog vlastite karijere i snimanja odlučila postati Vučićev megafon. Prošlog ljeta je bh. glumca Feđu Štukana nazvala “ubojicom i islamskim ekstremistom”. Obrušila se i na Zorana Kesića.

“Kesiću… Bijedna nesvjesna budalo… Nasmijana, a tužna budalo… Zar usred mog grada da se grliš i smiješ s čovjekom koji se zove Feđa Štukan, ubojica i islamski ekstremista, koji je po vlastitom priznanju iz snajpera ‘ubijao četnike’ u ratu? Ovaj, inače, teški heroinski ovisnik je došao iz pi**e materine i iz druge države u moj grad da poziva protiv srpske izabrane vlasti, a ti nesretna budalo Kesiću. Konju trojanski. Bijedniče i izdajniče…”, navela je.

Megy M. / Foto: Instagram


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  


-->