VIDEO Dron snimio trenutak eksplozije najvećeg skladište oružja u Ukrajini

ožujak 24, 2017 maxportal
Share Button

U UKRAJINI, u regiji Harkov koja se nalazi na istoku zemlje,  jučer je došlo do eksplozije u najvećem skladištu streljiva u toj zemlji.Nekoliko desetaka tisuća ljudi je evakuirano. Dan nakon velike eksplozije pojavile su se informacije da je skladište gađano iz drona, a kasnije je potvrđeno da je eksploziju izazvao požar.

Požar je izbio u noći sa srijede na četvrtak, a u skladištu je bilo više od 138.000 tona municije i granata, uglavnom topničke. Okolnosti požara zasad nisu u potpunosti poznate, no vojno tužiteljstvo otvorilo je istragu zbog moguće sabotaže i “nemara”.

“Među glavnim tragovima koje spominju istražitelji nalazi se eksplozivna naprava koju je na skladišta ispustila bespilotna letjelica”, kazao je pomoćnik ministra infrastrukture Jurij Lavrenjuk.

U eksploziji je poginula jedna osoba, ali nije isključeno da bude više žrtava. Zasad je potvrđena smrt jedne 51-godišnje žene pronađene pod ruševinama kuće nedaleko mjesta eksplozije.

Na internetu su se pojavile snimke iz zraka koje su uhvatile trenutak eksplozije u gradu Balakliju kojeg kontroliraju ukrajinske snage.

Pogledajte zapanjujuće snimke eksplozije:

 Komentari
Share Button