Zanosna Anja otkriva: Kako sam 1993. postala Oliverova ‘Cesarica’

srpanj 31, 2019 maxportal
Share Button

Prošla je već godina dana bez Olivera Dragojevića koji je ostavio golemo bogatstvo svojih pjesama. Jedna od njih je i ‘Cesarica’, za koju je i Oliver govorio da je bila prekretnica u njegovoj karijeri.“Cesaricu” je  jedna je od Oliverovih najpoznatijih pjesma, spot se upisao u anale, a s njim i “glumica” koja je utjelovila bezvremenu ljepotu.

“Cesarica” je Splićanka Anja Jelaska, tada 16-godišnjakinja djevojka, danas 42-godišnjakinja koja i danas osvaja izgledom i za koju se spravom može reći da je kao vino – što starija to bolja.

U spotu, snimljenom prije 26 godina, Anja je imala samo 16 godina. Za 24 sata otkrila je kako je dobila “ulogu”.

“Priča je jednostavna. Pokojni Oliver je bio obiteljski prijatelj s mojim roditeljima, odnosno mojim pokojnim očuhom koji je u to vrijeme bio službeni snimatelj Hajduka, ali je snimao i glazbene spotove za Olivera, Gibonnija, Doris itd. Često su u našu kuću dolazili na večere poznati ljudi s estrade i jednom prilikom je Ljubo Stipišić, koji je bio veliki obiteljski prijatelj, bio kod nas s Oliverom.

Razgovarali su o tome kako će snimiti spot za pjesmu ‘Cesarica’, a spot se snimao prije izlaska na Melodije hrvatskog Jadrana. Pojavilo se pitanje: ‘Tko će glumiti cesaricu?’, trebala im je neka mlada djevojka. U tom trenutku ja sam ušla u sobu pa je Oliver odmah rekao: ‘Evo, naša mala će biti cesarica’”, priča Anja.

U kakvom sjećanju vam je ostao Oliver, hoćete li pamtiti neku njegovu rečenicu koju vam je izgovorio?

Za njega je uvijek život bio more, bio je jako vezan za njega i Velu Luku. U sjećanju mi je ostalo ljetovanje koje smo proveli u Veloj Luci, tad sam bila kod njih kući pa smo mnogo vremena proveli zajedno. Za njega je život bila njegova obitelj, more i Vela Luka.

Tad ste bili tinejdžerica, što vam je Oliver znao reći?

Ne mogu se sad sjetiti, ali najviše sam se družila s njegovom djecom, doživljavao nas je sve jednako i uvijek se šalio s nama, vodio nas svugdje. Bio je zaista jedna pozitivna osoba, kao i njegova supruga Vesna, koja je također bila divna prema nama kad sam boravila s njima na Korčuli. To je uistinu bilo jedno od najljepših ljetovanja u mojem životu.

Megy M. /Fotocropix/screenshot

 

Komentari
Share Button