‘LUDI IRAC’: Živio je od socijalne pomoći, u subotu će za pola sata zaraditi 100 mil. USD

25 kolovoza, 2017 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Borba stoljeća odigrat će se u noći sa subote na nedjelju u Las Vegasu. U jednom kutu stajat će Floyd Mayweather, umirovljeni neporaženi boksački prvak, a u drugome nevjerojatni Irac, zvijezda UFC-a Conor McGregor.Bit će to prvi boksački meč u povijesti u kojemu će se susresti profesionalni boksač i MMA borac, a stručnjaci za borilačke vještine smatraju da će to biti najintrigantniji dvoboj u povijesti borilačkih sportova. Boksat će se 12 rundi.

Floyd Mayweather će za nastup – zbog kojeg je prekinuo mirovinu u kojoj je već dvije godine – dobiti 100 milijuna dolara, a Conor McGregor ima zajamčenih 80 milijuna dolara zarade.

To je samo za ulazak u ring! Borci će uz to podijeliti i zaradu od ‘pay-per-viewa‘, a prema procjenama američkih medija to bi trebala biti borba vrijedna nevjerojatnih milijardu dolara! Očekivana zara Mayweathera veća od 200, a Mcgregora veća od 100  miklijuna USD.

O takvim je milijunima dolara Conor McGregor  donedavno mogao samo sanjati. ‘Ludi Irac’ i njegova životna priča jednog će dana, navodno vrlo brzo, dobiti i svoju filmsku verziju. Scenarij njegova života i trnovita puta do slave zainteresirali su brojne hollywoodske producente koji se zaklinju da će film biti uspješniji i od prvog dijela ‘Rockyja’ koji je osvojio tri Oscara.

Radio je kao vodoinstalater i trenirao kao lud

McGregor se do slave probijao uz pregršt prepreka. Život ga nije mazio, dapače, bilo je trenutaka kada je Irac poželio dići ruke od svega i napustiti svijet borilačkih vještina. Neko je vrijeme u rodnom Dublinu preživljavao radeći kao vodoinstalater, ali ta mu zarada nije bila dovoljna za normalan život pa je paralelno primao i socijalnu pomoć koja je iznosila oko 200 dolara na mjesec.

‘Bile su to teške godine. Iskreno, bilo je dana da nisam imao ni novčića u džepu… ‘ priznao je jednom McGregor i otkrio:

‘Kako bih nešto zaradio sa strane, odlazio sam u lokalne pubove u kojima su se održavale ilegalne borbe. Kao u filmu ‘Klub boraca’, samo za dobar novac. Barem sam tada tako mislio. Bilo je to 2006. godine, imao sam samo 18 godina, ludo trenirao i vjerovao u sebe. Ništa me nije moglo zaustaviti…’

Prisjetio se kako je jednom otišao boriti se jer je želio zaraditi za odlazak na koncert irske grupe The Corrs koja je tada bila izuzetno popularna.

‘Sjedio sam u sobi, shrvan, utučen, slomljen, bez prebijene funte u džepu. A za tri dana The Corrs je imao koncert u Dublinu i ja sam tako želio ići na taj spektakl. U to sam vrijeme toliko trenirao da se praktički nisam ni družio sa svojim prijateljima. Imao sam jasan cilj, uspjeti u borilačkom sportu. Ali u isto vrijeme želio sam i na koncert’, pričao je McGregor i nastavio:

‘I tako sam učinio najveću ludost u svom životu. Otišao sam u pub i pitao lokalnog ‘prvaka’ Stevea želi li se boriti protiv mene za 300 funti! On me je nekih desetak sekundi u nevjerici gledao, potom se luđački počeo smijati, a s njime i cijeli pub. Kad se pribrao, kazao mi je da odem doma i ‘nabacim’ pedesetak kilograma pa da mu se onda javim…’

‘Razbio me, ali ta je borba promijenila sve

Srčani Conor nije želio odustati. Toliko mu je trebao novac…

‘Morao sam ga nekako izazvati. A u isto vrijeme nisam želio slušati njegove uvrede, govorio mi je da sam još klinac i da se ne mogu boriti ni protiv konobarice, a kako onda da se borim protiv njega?! Zato sam se popeo na šank i počeo ga izazivati, vrijeđati njega i njegove bahate prijatelje. Čak sam jednog od njih i udario kad me pokušao maknuti sa šanka! I uspio sam, Steve se naljutio, uhvatio me za noge i izvukao iz puba.

Odjednom smo se našli na ulici, a oko nas se stvorio krug ‘navijača’. I onda je krenulo! Mislim da on moje udarce nije ni osjetio, a ja sam u dvadesetak minuta borbe pao barem 30 puta. Ali tih 20 minuta bilo je najduže što je itko uspio izdržati s njime u borbi’, prisjetio se Irac i nastavio:

‘Ubio me od batina! Lice mi je bilo krvavo… Na kraju mi je Steve pomogao da ustanem i rekao mi: ‘Izvrijeđao si me pred svima, nokautirao mi prijatelja i izgubio borbu! Ali ne želim tvoj novac jer znam da ga nemaš. Dobar si klinac, idi kući!’ I ja sam takav prebijen, jadan i nesretan krenuo… Tko zna kamo…

Odjednom, iza mene se stvorila konobarica iz puba i nešto mi ubacila u džep. Rekla mi je: ‘Ovo ti šalje Steve.’ Bilo je to 300 funti umotanih u cedulju na kojoj je pisalo: ‘Možda me večeras nisi pobijedio, ali samog sebe sigurno jesi. Klinac si, lud si, ali zaslužio si ovaj novac.’ Iskreno, još me nitko do sada u mojoj profesionalnoj karijeri nije pobijedio kao Steve O’Brien u toj uličnoj borbi. Te batine, ta borba na cesti, to je u mojoj glavi promijenilo sve! I da, koncert je bio odličan!’

 
Dvije godine kasnije, 2008. godine, McGregor je pobjedom krenuo u profesionalnu karijeru, ali ni tada nije sve bilo bajno. Borio se u organizaciji Cage Warriors u kojoj su nagrade u razini ‘minimalca’ ako se uspoređuju sa zaradama u UFC-u. Ostvario je 12 pobjeda i dva poraza, ali i dalje je primao socijalnu pomoć, radio kao vodoinstalater i ludo trenirao.

Uzori su mu Mohammad Ali i Bruce Lee, no zaluđen je nogometom. Do 15. godine ga je i trenirao, a fanatični je navijač Manchester Uniteda. Obožava gledati utakmice ‘crvenih vragova’, sakupio je gotovo sve garniture Unitedovih dresova…

Potom mu se 2013. godine život preokrenuo naglavačke. Potpisao je ugovor s UFC-om i u prvoj borbi pobijedio Marcusa Brimagea u Stockholmu. Za to je dobio 60.000 dolara

‘Iskreno, još ni ne znam što se dogodilo i kako je završio meč’, kazao je nakon borbe i nastavio:

‘Na što ću potrošiti novac? Kupit ću neki automobil i lijepo odijelo. Naravno, nešto ću dati i roditeljima.’

Ostalo je povijest. Nizao je pobjede, krajem 2015. godine u borbi za naslov prvaka sredio je Josea Alda za samo 13 sekundi. Nikad nitko nije tako brzo riješio borbu za titulu. Trenutno je u UFC-u na omjeru od devet pobjeda i jednog poraza (Nate Diaz), a nagađa se da je do sada zaradio oko 100 milijuna dolara!

Dobar dio novca dao je obitelji, roditeljima i sestrama. Dovoljno da više ništa ne moraju raditi.

‘Ne zanima me ništa drugo, samo da osiguram svoju obitelj’, kazao je McGregor koji je u izvanbračnoj vezi s Dee Devin s kojom je početkom svibnja ove godine dobio sinčića Conora Jacka McGregora juniora.

Za meč protiv Floyd Mayweathera očekivana zarada je veća od sto milijuna dolara.


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •