– Zdenko Vahovec, kao obnašatelj dužnosti župana dok je Marina Lovrić Merzel bila u pritvoru, napravio je niz nepravilnosti vezano za kredit za školu u Popovači. Na datum 4. studenog 2014. bilo je 30 milijuna kuna oročenih sredstava. Vahovec je lagao kada je iznio krive podatke da je ostavio novom županu 40 milijuna kuna oročenih sredstava.

Gdje je završilo 7,5 milijuna kuna?!

Županija je, naime, 2012. za izgradnju osnovne škole u Popovači podignula kredit od 50 milijuna kuna. Gradnja spomenute škole započela je u svibnju 2013., a od tog datuma pa do studenog 2014. izvršeno je i plaćeno računa za radove u vrijednosti od 12,5 milijuna kuna. Županija je pak u dva navrata oročila 20 milijuna kuna.

– Od 20 milijuna razročenih kuna, namjenski je potrošeno spomenutih 12,5 milijuna kuna, dok je 7,5 milijuna kuna potrošeno nenamjenski. Što je protuzakonito i štetno! Stoga ću podnijeti kaznenu prijavu protiv Zdenka Vahovca zbog nenamjenskog trošenja sredstava, a vjerojatno će biti poduzete i mjere protiv odgovornih osoba u Odjelu za financije!

SDP-ova kriminalna hobotnica

Žinić je naglasio da je ovo samo još jedna od mnogobrojnih afera bivše SDP-ove vlasti na čelu s bivšom županicom Lovrić Merzel koje tresu županiju.

– Kriminalnoj hobotnici SDP-a iz desetgodišnje vlasti te stranke u županiji kao da nema kraja. Vahovec je učinio više nezakonitih radnji i nepravilnosti, čime je Sisačko-moslavačkoj županiji učinjena golema šteta. Osim nenamjenskog trošenja oročenih kreditnih sredstava, Vahovec i njegovi suradnici primali su dvostruke naknade za rad u Županijskoj skupštini, čime su županijski proračun oštetili za još 100 tisuća kuna, pa smo od njih zatražili da vrate dio novca.

D. Lukić/ Foto: Maxportal