Policajac ga je nabio na fasadu, Darko je udario glavom u beton i ostao ležati u krvi

studeni 15, 2013 maxportal
Share Button

TEŽE je ozlijeđen branitelj Darko Pajičić, koji je prevezen u osječki KBC s prijelomom zatiljne kosti, nagnječenjem mozga i krvnim ugruškom.Vukovarska policija proslijedila je državnom odvjetništvu saznanja u vezi s razbijanjem dvojezične ploče na policijskoj postaji, izvijestio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović.

Kriminalistička istraga o tom slučaju, u kojemu je jedan od dvojice branitelja koji su razbili ploču teže ozlijeđen, još traje, kažu u policiji.

Teže je ozlijeđen branitelj Darko Pajičić, koji je prevezen u osječki KBC s prijelomom zatiljne kosti, nagnječenjem mozga i krvnim ugruškom. Drugi branitelj – Robert Horvat, nakon kriminalističke istrage i davanja iskaza u državnom odvjetništvu, pušten je noćas na slobodu.

Objašnjavajući što se točno dogodilo, Horvat je u izjavi novinarima rekao da su on i prijatelj Darko “došli polupati ploču na ćirilici” te kako u tom trenutku ispred zgrade policije nije bilo nijednog policajca, a jedan je stajao preko puta, s druge strane ceste.

“Nismo vidjeli kad je došao, bili smo okrenuti leđima. Nabio je Darka na zgradu glavom na fasadu. Darko je pao i još je udario glavom u beton i ostao ležati u krvi. Pokušao sam mu pomoći, a policajac me vukao nazad govoreći da će mu pomoći Hitna pomoć”, rekao je Horvat.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara sinoć je najavio tužbu protiv policije zbog prekomjerne uporabe sile i zatražio je ostavke ministra unutarnjih poslova i drugih u lancu odgovornih osoba.

MP/foto:facebook DPKomentari
Share Button