Ministar Vlaho Orepić naredio obnovu istrage o stradavanju Darka Pajičića

ožujak 14, 2016 maxportal
Share Button

MINISTAR unutarnjih poslova Vlaho Orepić naložio je preispitivanje slučaja stradavanja pokojnog Darka Pajičića, priopćio je MUP.

Tim sastavljen od policijskih službenika stručnih službi Kabineta ministra i Ravnateljstva policije provest će reviziju slučaja i podnijeti izvješće Orepiću.Darko Pajičić je preminuo nakon što je teško ozlijeđen u pokušaju razbijanja dvojezične ploče na zgradi policije u Vukovaru 2013. godine.

U trenutku dok je skidao ploču na njega se zaletio policajac, zabio ga u zid zgrade policije, nakon čega je Pajičić pao na tlo. U bolnici su mu utvrđene teške tjelesne ozljede opasne po život. Kirurški mu je odstranjen dio glave, teško se kretao i često je bio po bolnicama. Umro je u snu u Domu za stare i nemoćne u studenom prošle godine.

Slučaj je uzburkao javnost jer postoji nekoliko verzija njegovog stradavanja. Policija je tvrdila da njihov djelatnik nije prekoračio ovlasti i zaduženja, a bivši ministar MUP-a Ranko Ostojić za sve je okrivio Pajićića kazavši “rakija je kriva” te da je Pajičić tada imao čak 2,7 promila alkohola u krvi.

Brojne braniteljske udruge, pozivajući se na svjedoka i sudionike događaja, tvrde drugačije i traže kazneni progon policajca.

D. L. /Foto:FaH

Komentari
Share Button