Thompson na koncertu u Areni: Na ovim izborima moramo se obračunati s komunizmom

Širi dalje

“PJEVAJMO u duhu domoljublja,ljubavi i zajedništva“, pozvao je svoje fanove Marko Perković Thompson na svom prvom nastupu u subotu u zagrebačkoj Areni. Publiku je pozdravio s „Hvaljen Isus i Marija dragi prijatelji“, a krcata dvorana uzvratila je skandiranjem: „Vukovar, Vukovar“.


„Preduhitrili ste me, baš sam htio posebno pozdraviti branitelje iz Savske. S njima smo, neka ostanu do kraja“, poručio je glazbenik dodajući: „Posebni pozdravi ekipi iz Stožera i gospodinu Josiću koji su ovdje večeras s nama te obiteljima poginulih koji su  došli pjevati  s nama večeras”,  pozvao je Thompson čiji je repertoar zadovoljio i roditelje s djecom i zaljubljene parove.

Koncert je otvorio pjesmom „Sokolov krik“, a nakon nje uslijedila je ”Marantha“. Uz pjevača na pozornicu je stupio i glumac Zlatko Vitez, koji je odrecitirao i stihove „Dok je srca bit će i Kroacije“. Thompson mu je zahvalio što je došao, kako je rekao, među svoj narod.

„Moramo izaći  na izbore, svi izabrati onu osobu koja će braniti Domovinski rat i naše vrijednost. Vi mladi, nemojte ostati doma, nego – na izbore! Za Hrvatsku! To je izraz domoljublja. Već kad se nismo 90-ih obračunali s komunizmom, obračunajmo se sada 2015. godine!“, riječi su to kojim se Thompson obratio više od deset tisuća obožavatelja koji su pohodili prvi njegov nastup, a on im svakako nije ostao dužan.

Više od dva sata žestoke svirke i riffova velikog finala turneje “Ora et labora” dvorana je, omotana hrvatskom zastavom, pratila uglas, pljeskom, transparentima s natpisima Ogulin, Nušta, Kupres i Tomislavgrad, između ostalih, pa i mobitelima umjesto upaljača, dostojanstveno pozivajući na ljubav prema domovini.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

9 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

10 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

13 sati prije