Tomislav Josić zbog razbijanja ćiriličnih ploča osuđen na šest mjeseci zatvora

svibanj 24, 2016 maxportal
Share Button

TOMISLAV JOSIĆ, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, nepravomoćno je osuđen na šest mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana, zbog razbijanja ćiriličnih ploča u gradu.”Ovo je politička presuda, kao i u slučaju Merčep. Ovo svakako nije kraj i žalit ćemo se na višim sudovima. Optužen sam bez ikakvih dokaza, a tereti me se da sam svojim autoritetom mogao spriječiti da se neke stvari dogode u gradu”, izjavio je Josić novinarima nakon izricanja presude.

Presudu je okarakterizirao kako primjer da se nastavlja progon hrvatskih branitelja.

Njegov odvjetnik Zvonimir Hodak ocijenio je kako je presuda Općinskog suda u Vukovaru ”sramotna i bez ijedne činjenice i dokaza” te je najavio žalbu vukovarskom Županijskom sudu.

hodak, vukovar

Josić je hrvatski branitelj i bivši logoraš srpskih koncentracijskih logora, a osim u Hrvatskoj protiv njega je i u Srbiji podignuta optužnica.

U Vukovaru je čak devetero članova Stožera za obranu Hrvatskog Vukovara ispitivala Služba terorizma MUP-a RH zbo sumnje da ih je Josić organizirao i poticao na razbijanje ćirilićnih ploča, a ostali osumnjičeni da su razbijali, ćirilične ploče ili preko njih lijepili hrvatske zastave.

M. M. /Foto:Fah

Komentari
Share Button