ZLOČIN IZ STARSTI Iz lovačke puške hladnokrvno ubio dvojicu jer su mu zadirkivali ženu

veljača 10, 2015 maxportal
Share Button

Muhamed Nurkić (41) hladnokrvno je likvidirao Samira Turkušića, zvanog Turpija (38) i Zikriju Džinića zvani Zike (41) jer su mu zadirkivali ženu Dvostruko ubojstvo koje se preksinoć oko 18.20 sati dogodilo u kafiću Trio u Gračanici, naselje na cesti između Doboja i Tuzle, prenosi Klix.ba

Muhamed Nurkić (41) hladnokrvno je likvidirao Samir Turkušić zvanog Turpija (38) i Zikriju Džinića zvani Zike (41) jer su zadirkivali njegovu ženu.

Ubijeni su prethodno provocirali Nurkića i njegovu suprugu pa ih je, naočigled gostiju i osoblja kafića, zbog toga odlučio lišiti života. Prišao je za njihov stol i iz lovačke puške pucao im u glave.

– Nurkić je lovac, posjedovao je pušku koju je nakon lova ostavio u predsoblju svoje kuće koja se nalazi u blizini kafića Trio, gdje su ga sve vrijeme provocirali ubijeni Džinić i Turkušić koji iza sebe imaju debeli policijski dosje za mnoga kaznena djela, među kojima i raspačavanje droge. Kada to više nije htio trpjeti, otišao je do kuće, donio pušku i obojici pucao u glavu pa se predao policiji – kažu svjedoci.

Inače, Muhamed Nurkić je privatnik, bavi se trgovinom, a prema kazivanju njegovih susjeda, u Gornjoj Lohinji je kupio veliko imanje, bavio se i poljoprivredom:

– Muhamed Nurkić prvobitno je nosio ime Ljubiša. Nije poznato čija je to bila želja, njegova ili njegovih roditelja, ali je poslije promijenio ime pa se sada službeno zove Muhamed Nurkić – spominju susjedi također potvrđujući da su neumjesni komentari bili okidač za žestok sukob nakon kojeg je Nurkić otišao kući po pušku s jasnom namjerom da ubije dvojac.

– Naložena je obdukcija tijela ubijenih Džinića i Turkušića.

Istodobno je od Nurkića uzeta krv na analizu, izuzeti su brojni materijalni dokazi, kao i puška iz koje je pucano, a uzeta je i parafinska rukavica te izjave gostiju i osoblja. Sve će to poslužiti za rasvjetljavanje ovog stravičnog zločina u Gračanici – zaključio je Admir Arnautović, glasnogovornik tužiteljstva Tuzlanske županije.

M. M.
Foto: Klix.ba

Komentari
Share Button