HGK o Agrokoru: ”Pustimo stručnjake da odrade posao” 

ožujak 24, 2017 maxportal
Share Button

Na burzi bolje stanje nego u srijedu. “Dionice iz sastava koncerna Agrokor u četvrtak su ostvarile mješovitu izvedbu dok su Jamnica i Ledo pali, Belje i Zvijezda su ostvarili rast cijene”, kaže Sanda Kuhtić Nalis sa Zagrebačke burze.Poruku podrške poslao je jedan od najvećih dobavljača, vlasnik Atlantic grupe Emil Tedeschi. “Je li naš interes kao velikog partnera Agrokora da i dalje snabdijevamo robom, da surađujemo na obostranu korist i zadovoljstvo, odgovor je da. Ako mi kao poslovni subjekt možemo pridonijeti stabilizaciji Agrokora sigurno, štiteći svoje interese, da ćemo napraviti maksimum”, kaže Tedeschi.

Marić o Agrokoru: “Ne želim biti uteg”

I iz Hrvatske gospodarske komore slična poruka. “Izjave koje bi išle u smjeru nekakvih prognoza, brzih rješenja bi bile zapravo spekulativne. Ono što je potrebno je dobro sagledati situaciju i napraviti dobar plan za restrukturiranja i likvidnosti”, kaže Ema Culi, direktorica sektora za trgovinu HGK.

Trebaju se, apeliraju iz Komore, smiriti tenzije u javnosti i pustiti poslovne stručnjake da odrade posao.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa provjerava Zdravko Marića, ministra financija, protiv kojeg su stigle tri prijave jer je prije Vlade bio zaposlenik Agrokora.

Foto: Dnevnik.hr

 Komentari
Share Button