Vučić je po Mladiću htio nazvati ulicu, a danas priča “okrenimo se budućnosti”

studeni 22, 2017 maxportal
Share Button

Nakon što je  sudsko vijeće Haaškog suda Ratku Mladiću izreklo kaznu doživotnog zatvora pedsjednik Srbije Aleksandar Vučićpozvao građane Srbije da “od danas počnu gledati u budućnost”. 

I ovom prigodom, u vrijeme kad poziva na okretanje budućnosti, važno je podsjetiti što je sve Vučić govorio 90-ih godina u Glini, na Palama iznad Sarajeva, skupštini Srbije ili na kongresu njegove tadašnje Srpske radikalne stranke.

I jedan drugi, ne manje važan detalj vezan upravo za Ratka Mladića. Upravo je Vučić predlagao da se ulica u Beogradu nazove Bulevar Ratka Mladića.

 

 

Kao glavni tajnik Srpske radikalne 26. svibnja 2007. godine Vučić na  demonstrativno zgradi televizije B92 u Beogradu zalijepio plakat na kojem je pisalo “Bulevar Ratka Mladića”.

“Ovo je naš način da pokažemo da nas ne mogu uplašiti i da je u Srbiji sloboda bila i ostala najvažnija, pa neka dođu da i nas uhapse”, rekao je tada Vučić: “S oduševljenjem ih dočekujemo i ne vidimo u tome problem.”


S transparentom podrške ratnom zločincu dolazio je i u Skupštinu Srbije.

U ožujku 1995. godine Vučić je u tada okupiranoj Glinu održa govor u kojem obećava da “Srpska Krajina i Glina nikada neće biti Hrvatska i da tamo ustaška vlast nikada više neće moći doći”.

U Srpnju 1995 u srbijanskoj skupštini zaprijetio je muslimanima izjavom “Ubijte jednog Srbina, mi cemo stotinu Muslimana”.

S takvim hioptekama Vučiću se danas ništa ne smije vjerovati.

M. Marković/foto:screenshot

 

 

Komentari
Share Button