Bandić najavio: Mičemo Tita iz Zagreba čim formiramo Skupštinu

lipanj 5, 2017 maxportal
Share Button

Nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osvojio još jedan mandat na čelu metropole pa prema svojem običaju u ranim jutarnjim satima nastavio “delanje” obišavši danas radove u Ježdovečkoj ulici, dao je naslutiti i sudbinu nekima spornoga imena Trga maršala Tita u Zagrebu.

Bandićeva Stranka rada i solidarnosti od 51 mjesta u Skupštini ima 14 mandata, SDP i HNS su dobili 13, Nezavisna lista Sandre Švaljek 8, HDZ 7, lista Brune Esih 5 i koalicija Zagreb je naš 4 mjesta.Pretendenata na mjesto predsjednika Skupštine je više, no najveći izgledi daju se predstavniku HDZ-a. Zasad se kao kandidati za čelnog čovjeka Gradske kupštine spominju Drago Prgomet, nositelj HDZ-ove liste za skupštinu i Andrija Mikulić, dosadašnji predsjednik Gradske skupštine i još uvijek prvi čovjek gradskog HDZ-a.

Ambicije za to mjesto iskazao je i Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, koji donosi dio glasova s Nezavisne liste Sandre Švaljek. Iz HSLS-a se može čuti  da su četiri do pet vijećnika s liste Sandre Švaljek sklona u podržati Milana Bandića čime bi imao dovoljnu većinu od 26 glasova.

Isključena je mogućnost podrška četiri vijećnika s liste Zagreb je naš stvaranju Bandićeve većine u Skupštini, no nipošto nije isključeno da pet vijećnika s liste Brune Esih podrže Milana Bandića.

U tom kontekstu znakovita je Bandićeva jutrošnja izjava na temu promjene imena Traga maršala Tita u Zagrebu, jer je to prvi uvijek koji su u izbornoj noći postavili Hasanbegović i Esih

Na upit ako formira većinu s većinu s Brunom Esih, hoćete li ispuniti njezin zahtjev za promjenom imena Trga maršala Tita, Bandić je odgovorio.

–  Nije ako, nego kad. Kad formiramo većinu, a kad formiramo većinu, onda sam vam odgovorio i na drugo pitanje.

Dakle, Bandić je najavio promjenu imena Trga maršala Tita nakon formiranja Skupštine Grada Zagreba.

Esih i Hasanbegović pregovore su uvjetovali potpisom da se Tito miče iz Zagreba, a Bandić je u ranijim izjavama na tu temu najavljivao referendum kako u slučaju povratka na vlast neka ljevičarska i prokounistička ekipa opet ne bi vratila Tita na Kazališni trg.

M.M. /foto:Komentari
Share Button