Bojan Glavašević posprdno komentirao oslobađajuću presudu Thompsonu

svibanj 2, 2018 maxportal
Share Button
SDP-ov saborski zastupnik Bojan Glavašević komentirao je presudu Marku Petroviću Thompsonu sa suda u Slunju. Ovo nije prva javno sučeljavanje Thomposna i Bojana Glavaševića.“Sud nije impresioniran Plenkovićevim povjerenstvom za suočavanje s ustašama i partizanima”, kratko je napisao Glavašević na Twitteru.

Thompson je danas na Prekršajnom sudu u Slunju oslobođen optužbe da je remetio javni red i mir kada je tijekom izvođenja pjesme Bojna Čavoglave na proslavi obljetnice Oluje lani u Slunju uzviknuo pozdrav “Za dom spremni”.

Sutkinja Nada Turkalj je u obrazloženju presude je istaknula kako kroz dokazni postupak nije dokazano da je Perković remetio javni red i mir na koncertu na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, odnosno 22. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja i Dana Grada Slunja, jer je tekst izvedene pjesme Bojna Čavoglave upravo onakav kako je snimljen na službenim nosačima zvuka Croatia Recordsa.

Ovo nije prva javno sučeljavanje Thomposna i Bojana Glavaševića. 

Nakon što je zabranjen koncerta Marka Perkovića Thompsona u Sloveniji  Glavašević je javno tražio od pjevača da objasni prvi stih svoje pjesme ‘Bojna Čavoglave’ – pozdrav ‘Za dom spremni’.

Na njegov upit na Thompsonovoj službenoj stranici osvanuo je odgovor s citatom Bojanova oca Siniše Glavaševića o HOS-uu Vukovaru.

“Gospodin Bojan Glavašević nas je preko medija zamolio da objasnimo prvi stih Thompsonove pjesme “Bojna Čavoglave”

Bojna Čavoglave počinje stihom ZA DOM SPREMNI.

Za dom spremni je službeni pozdrav zakonom priznate Hrvatske postrojbe iz Domovinskog rata HOS-a kojoj je u početku Domovinskog rata i sam Thompson pripadao.

Da je postrojba HOS-a legalna i priznata zakonom pa tako i njihova obilježja potvrđuje Hrvatski sabor u kojem Vi sjedite. Pročitajte članak 2. → http://narodne-novine.nn.hr/cl…/sluzbeni/2013_02_19_322.html

Cijela Hrvatska pamti riječi izravnog svjedoka herojstva HOS-ovaca, ratnog izvjestitelja Siniše Glavaševića (kojeg su kasnije srpski okupatori zatukli) s Hrvatskog radio Vukovara, “Da nije bilo HOS-a, Vukovar bi pao već u rujnu mjesecu”.

Iako ste bili jako mladi 1991. godine, vjerujemo da vam vaši mentori nisu do kraja isprali mozak i da znate tko je bio taj ratni izvjestitelj.

Eto gospodine Bojane Glavaševiću, nadam se da smo Vam donekle uspjeli objasniti prvi stih pjesme (Bojna Čavoglave).

Pod tim pozdravom su pali hrvatski branitelji, kraj tog pozdrava je pao i ratni izvjestitlj Siniša Glavašević da bi svi mi danas mogli biti slobodni od srpskog okupatora koji su u to vrijeme klali i ubijali gotovo svakodnevno.

Uredništvo stranica MPT-a

 

Komentari
Share Button