BORO DRLJAČA: Digla se halabuka, a već sam nastupao u Istri, to je država u državi

siječanj 5, 2018 maxportal
Share Button

Iako je njegov koncert u Puli za doček pravoslavne Nove godine 2018. otkazan, srpski pjevač Boro Drljača, poznat po veličanju Krajine i ratnih zločinaca, već je nastupao u Hrvatskoj.Na njegovo gostovanje na igrama oko Gline i drugim mejstima na banovini i Kordunu, više puta je upozoravao Ivan Pandža Orkan, o tome smo pisali na Maxportalu, ali u to vriejme nije bilo odjeka.

Beogradske Večernje novosti pišu da je Drljača pravoslavnu Novu godinu 2004. proveo u Puli. Uz pratnju orkestra, čiji su članovi Hrvati i Talijani, pjevao je na dočeku koji je organizirala Zajednica Srba Istre.

– Najdraže mi je bilo kada sam u publici vidio i pozdravio bivšeg svjetskog prvaka u boksu Matu Parlova, koji je u jednom trenutku uzeo mikrofon i s puno sjete otpjevao “Obraše se vinogradi dole kraj Topole”, rekao je tada za Večernje novosti Drljača.

U izjavi za Telegraf, Drljača je potvrdio da je u Hrvatskoj nastupio više puta:

–  Pa ja sam više nastupao u Hrvatskoj nego u Srbiji. Istra je to, to je država u državi. Tamo sam pjevao na bezbroj zborova i vašara i uvijek je velik interes! Tako je i sada. Nema mjesta za svađe i ratovanje, samo za ljubav i veselje – izjavio je Drljača.

Reagirao i gradonačelnik Pule: ‘Taj lik neće nastupiti za doček’

Gradonačelnik Pule Boris Miletić na svojem je Facebooku u petak objavio da Boro Drljača neće nastupiti na dočeku pravoslavne Nove godine u tom gradu, najavljenom za 13. siječnja.

– Kratko i jasno – taj lik Drljača neće nastupiti za doček Nove godine. Točka – poručio je Miletić.

Slavio Kapetana Dragana, Karadžića, popa Đujića

U jednoj od pjesama Drljača slavi Kapetana Dragana:

“Svi smo čuli ovih dana za Dragana kapetana, stigao je iz daleka, sudbina ga baci neka. Borio se kod Obrovca, kod Plitvica i Benkovca. Kod Karina i kod Knina, sve do Zadra i Skradina. U mislima ratne slike, sad zbrinjava ranjenike. Krajina ga slavi naša, branio je od ustaša” – riječi su Borine pjesme, a ima tu i albuma “Krajino, Krajino”, “Ne dam Krajine”, pa “Krajišnik sam ja”…

Druga pjesma, pak, kaže: “Karadžiću sivi ptiću do neba ti hvala, s tobom lepše zore sviću, oj, sokole Karadžiću”. Ne trebamo ovdje opisivati koliko je zla Radovan nanio Bošnjacima, a i Srbima koji su ga slijedili u njegovim bezumnim pohodima. O ljepšim zorama bi svakako trebalo pitati Sarajlije ili Srebreničane.

M.M. /Foto:Screenshot

Komentari
Share Button