Kategorije Premium sadržaj

BRUTALAN NAPAD NA NOVINARKU NOVE TV: Tukli su je metlom, a zatim je odletjela u kanal – video

Širi dalje

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti reporterka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, objavio je Dnevnik.hr. 



– Došli smo snimiti izjave ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave, prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.

Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom, rekla je reporterka Provjerenog

.

VIDEO NAPADA POGLEDAJTE OVDJE

– Cijelo to vrijeme njegova je majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu razbiti kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

Protiv nasilnika je podnesena kaznena prijava za prijetnju i fizičko nasilje u PP Garešnica. Osim Nove TV, napad su osudili i u Hrvatskom novinarskom društvu: – To je već drugi fizički napad na ekipe Nove TV u posljednjih desetak dana.
Prije kolegice Branica, u Puli je napadnut Mate Barišić, uz prijetnje snimatelju da će mu biti razbijena kamera. HND još jednom poziva nadležne institucije da zaštite novinare javno i jasno dajući do znanja da je napad na novinare, koji rade svoj posao, težak prekršaj te da u okviru zakonskih mogućnosti najstrože sankcioniraju počinitelje tih napada.
MP/foto:screenshot Dnevnik.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

12 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije