Čedo Paić: U vrijeme Oluje prisjetimo se i zaboravljenog generala u Haagu

kolovoz 6, 2020 maxportal
Share Button

Čedo Paić, Šibenčanin koji sa  suprugom Slavicom živi u Niozemskom Beverwijku, jedan je od aktivnijih Hrvata kad je u pitanju humantirani rad i pomoć Domovini, a po dobru ga pamte svi naši časnici koji su bili u Haagu.U danima Oluje, u vrijeme proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Paić se prisjetio svog Šibenčanina, generala Milivoja Petkovića, ratnog zapovjednika slavne 113. brigade koja je u Rujanskom ratu 1991. odnijela prvu veliku pobjedu nad srpskim agresorom u Domovinskom ratu.

General Petković još uvijek je u Haagu i ovo bi trebala biti posljednja proslava Oluje koju dočekuje u  haškom kazamatu.

“Zaboravljeni nevini nas general.

Ne osporavam dodjele priznanja zaslužnim generalima za učinak u Oluji ali ima jedan naš general koji već 15 godina gleda zidove zatvora u Haagu, a isto je imao učinak u pripremama Oluje

Izgleda da je zaboravljen ali od mene ne, pa evo umjesto državnog priznanja moj poklon će mu biti portret s bijelom nevinom pozadinom jer znam da je i on nevin.

Uskoro će,  ako dragi Bog da, biti kod svoje obitelji.”, objavio je Paić uz portret generala Petkovića koji je sam naslikao.

M.M. /Foto:čedo paić

 

Komentari
Share Button