Incident u Borovu tijekom polaganja vijenaca za poginule hrvatske branitelje

studeni 19, 2017 maxportal
Share Button

Nevjerojatna stvar dogodila se dana na obilježavanju obljetnice pada Vukovara. Izaslanstvo koje je išlo do križa pustiti vijemce u Dunav u spomen poginulim hrvatskim braniteljima u Borovu, doživjelo je nesvakidašnju neugodnost.Izaslanstvo koje je predvodio pomoćnik ministra branitelja Stjepan Sučić, inače jedan o ratnih zapovjednika obrane Vukovara, napao je ratoborni mještanin. Došlo je do naguravnja, a ozbiljniji incident spriječili su članovi izaslanstva, prenijeli su nam izvor s lokalne postaje.

“Bilo je povlaćenja i naguravanja, a očekujemo i foto i video materijal s tog događaja,” kazali su.

Iz drugog izvora kasnije nam je potvrđeno da je do incidenta došlo, ali, kako nam je prepričano, nije bilo riječ o ozbiljnom napadu, nego o “pokušaju duševno bolesnog pripadnika srpske zajednice da pomoćniku ministra nešto objasni“.

Navodno je bio svjedok nekih ubojstava i to je pokušao objasniti Sučiću, pomoćniku ministra branitelja koji vodi Uprava za zatočene i nestale u čijoj je nadležnosti istraživanje žrtava rata i poraća te poginulih i nestalih tijekom Domovinskog rata.

Iako taj slučaj nije omeo ceremoniju puštanja vijenaca u Dunav, dojam svjedoka da je je riječ o neprimjerenom i nepotrebnom incidentu koji se trebao izbjeći.

Drugi izvori navode da se navedeni gospodin u dobroj vjeri želio obratiti nazočnima, prenijeti neke važne informacije o događajima kojima je bio svjedok jer je u vrijeme okupacije Vukovara bio pastir, ali je izguran, proglašen provokatorom i onemogućen da se obrati nazočnima.

Nadamo se da ćemo sutra imati više informacija o tom togađaju.

M. M. /foto:pxll

Komentari
Share Button