Kategorije Premium sadržaj

Crnogorci obznanili što namjeravaju s otetim brodom „Jadran“

Širi dalje

Ekipa iz crnogorskog Ministarstva obrane pedantno radi. Upravo su objavili javno dostupan dokument koji se zove „Program rada Ministarstva obrane za 2019.godinu“.



Fino su taksativno, stavku po stavku, pobrojali i obznanili što kane tijekom ove godine poduzimati po pitanju planiranja obrane, bilateralne i multilateralne međunarodne suradnje, potom aktivnosti u području vojnih misija i operacija, kadrovskog i materijalnog tehničkog planiranja, itd…

Ovi iz našeg obrambenog ministarstva takav javni dokument nemaju.

Vojna suradnj sa Hrvatskom navedena je u više točaka. Ono najzanimljivije tiče se školskog jedrenjaka „Jadran“ koji Hrvatska godinama bezuspješno potražuje nazad. Naime, Crnogorci su rečenim dokumentom obznanili da planiraju više međunarodnih aktivnosti s otetim jedrenjakom.

Prvo planiranju krstarenje brodom istočnom Mediteranom na relaciji Tivat – Grčka – Turska, a onda slijedi sudjelovanje na jedriličarskoj regati „Terra de mare“ koja se održava na ruti Herceg Novi – Bari (Italija). Nadamo se da šefovi hrvatske diplomacije imaju spremne prosvjedne note.

Također Crnogorci planiraju i suradnju s hrvatskom Ratnom mornaricom i Obalnom stražom u više aktivnosti, mahom u obrazovanju.

Međutim, u „Programu rada Ministarstva obrane za 2019.godinu“ spominju i obilazak hrvatskih škverova. U toj stavci doslovno najavljuju razgovore s hrvatskom stranom na temu, citiramo, „održavanje brodova Mornarice vojske Crne Gore“ (!?). Koje bi brodove kod nas održavali ne navode.

Valja ne misle u hrvatskim škverovima održavati one brodove JRM-a koje su iz hrvatskih luka ukrali uoči početka Domovinskog rata i agresije na Dubrovnik i Cavtat.

Marko Marković/Fot:Dnevnik.hr

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Jadran

Najnovije

Isplivala stara snimka: Tomašević slavi partizane, ali Domovinski rat ne bi slavio

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i pjevač Hladnog piva Mile Kekin prije nešto malo manje od…

4 sata prije

Mehaničar otkrio koji automobil nikad ne bi kupio: “To je hrpa smeća”

Kupovina automobila može biti uzbudljivo, ali i stresno iskustvo. Mehaničar Victor Shack svojim je pratiteljima…

5 sati prije

Glavni tajnik DP-a: “Da, našli smo se i dogovarali većinu bez SDSS-a”

Tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro, koji je s Mariom Radićem ključni pregovarač oko sastavljanja nove…

6 sati prije