DORH istražuje šeficu Uskoka Tamaru Laptoš, prijavljena da je krivotvorila dokaze

veljača 21, 2017 maxportal
Share Button
Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan stavljen je u nezgodnu situaciju nakon što mu je prije nekoliko dana na stol stigla anonimna prijava protiv  šefice Uskoka Tamare Laptoš. Riječ je o optužbama da je Laptoš krivotvorila dokaze i zlorabila položaj u mega aferi Spice vezanoj za Podravku



U prijavi protv ravnateljice Uskoka navodi se da je vršila neprimjeren pritisak kako bi nekadašnji predsjednik Uprave Podravke Miroslav Vitković proizveo nepostojeći dokaz protiv zagrebačkog odvjetnika Zorana Markovića koji je osmooptuženi u aferi Spice, piše Nacional

 DORH će po anonimnoj prijavi morati postupati kao što postupa po svim anonimnim prijavama donijeti državnoodvjetničku odluku.

To praktično znači da će Dinko Cvitan uskoro će odabrati osobu koja će započeti izvide kako bi se ustanovilo je li ravnateljica Uskoka Tamara Laptoš krivotvorila dokaze i zloupotrijebila svoj položaj.

Ta osoba bit će netko tko nije zaposlen unutar Uskoka.

“DORH će po anonimnoj prijavi morati postupati kao što postupa po svim anonimnim prijavama te će donijeti državnoodvjetničku odluku’, kazala je glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin za tportal.

Na konkretna pitanja o provođenju izvida, nije odgovorila, no na stranicama DORH-a jasno stoji da svaka, pa i anonimna kaznena prijava ‘ima formalan učinak jer je državni odvjetnik dužan po njoj postupati i utvrditi je li prijava osnovana’.

Odvjetnik Zoran Marković je pak kazao da je ponašanje Tamare Laptoš protivno odredbama Zakona o kaznenom postupku i Etičkom kodeksu državnih odvjetnika, no da nije na njemu da prosuđuje je li riječ o kaznenom djelu.

Tamara Laptoš je upravo u vrijeme slučaja Spice 2011. godine proglašena tužiteljicom godine, a iz Uskoka, kojem je Laptoš na čelu, kažu da je njihova ravnateljica postupala u skladu sa zakonom.

Maxportal/foto:



Komentari
Share Button