Dva kandidata za nasljednika Martine Dalić – jedan je karijerist, a drugi ministar opće prakse

svibanj 16, 2018 maxportal
Share Button

Što reći za najavu da je Tomislav Ćorić izgledni kandidat za novog ministra gospodarstva? Imenovanjem Tomislava Ćorića na dužnost ministra gospodarstva, u biti bi dobili novo zanimanje, zanimanje odnosno zvanje „karijerni ministar“ ili ministar „opće prakse“.Zašto to kažem? Jednostavno činjenice ukazuju na to: prvo je bio ministar rada, zatim energetike, a sad bi postao ministar gospodarstva.

Realno gledano, dobri poznavatelji bi rekli ništa novoga jer mnogi su u Hrvatskoj ni krivi ili dužni postajali ministrima. Postajali su ministrima da im je to bilo ,u biti; prvo zaposlenje.

Sjetite se Hrvoja Vojkovića, Ivice Pančića, Šime Lučina, Milanke Opačić, Gordana Marasa i tako dalje.

Lovro Kuščević i Tomislav Tolušić su s Tomislavom Ćorićem već uveli, odnosno udarili temelje za zanimanje “karijerni ministar “. Toliko o stručnosti i kompetentnosti kao kriterijima za imenovanje ministara.

Ivan Domagoj Milošević se također „promovira“ kao dobro rješenje za mjesto ministra gospodarstva.

Vjerujem da bi u uređenim zemljama već odavno dobili odgovor od DORH-a, gdje je odnosno u kojoj ladici završila moja kaznena prijava odnosno prijava za pokretanje kaznenog postupka i sankcioniranja nezakonitosti počinjenih u pretvorbi i privatizaciji društvenog poduzeća Pastor – TVA d.o.o. Zagreb” od 30. siječnja 2011. godine.

Naravno sve je to posljedica izokrenutog ili nakaradnog sustava vrijednosti koji se udomaćio u Hrvatskoj.

Pero Kovačević/Foto:cropix

Komentari
Share Button